<

Захарченко і Ко: екс-міністр та його оточення підозрюються у відмиванні 10 млрд грн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:00 | 20.11.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та його найближче оточення підозрюються у відмиванні 10 млрд гривень через Смартбанк.

Про це з посиланням на судові матеріали пишуть Українські Новини.

Згідно з повідомленням, генпрокуратура подала клопотання до суду про дозвіл їй доступу до документів, які знаходяться в Національному банку стосовно Смартбанку.

“З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів стало відомо, що Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактами злочинної діяльності Захарченка та його найближчого оточення з ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом), ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу”, -йдеться в повідомленні.

ГПУ зазначає, що є підстави вважати, що ПАТ «Смартбанк» (колишня назва-ВАТ «Банк Ринкові Технології») було створено для прикриття незаконної діяльності, пов’язаної із забезпеченням та здійсненням фінансових операцій, спрямованих на надання підприємствам реального сектору економіки незаконних послуг з формування технічного податкового кредиту з податку на додану вартість, тобто ухилення від сплати податків, мінімізації доходів, незаконної конвертації безготівкових коштів у готівку на суму 10 345 553 215 гривень (близько 98% всіх операцій банківської установи з видачі готівки), а також для здійснення фінансових операцій, спрямованих на легалізацію грошових коштів та майна, отриманого Захарченком і його оточенням злочинним шляхом, фактичне та юридичне забезпечення якого здійснювалося за сприяння екс-міністра.

Суд дозволив ГПУ вилучити в НБУ низку документів, що стосуються Смартбанку, необхідних для розслідування кримінального провадження.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер