<

Загибель трьох військових на Донбасі: ДБР порушило справу через недбале ставлення до служби

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:27 | 15.02.2021 / Новини / /
Перегляди
26
/ Коментарі відсутні

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження через загибель трьох військовослужбовців внаслідок підриву на вибухівці.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацію, загиблі мали перевірити та замінити інших військових на вогневих позиціях в районі Новолуганського, але на цьому шляху підірвались на невідомому вибуховому пристрої.

ДБР порушило справу за ч. 3 ст. 425 (Недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) Кримінального кодексу. Санкція передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Керівництво Бюро запевнило, що тримає розслідування «на особистому контролі». На місці події працює слідчо-оперативна група ДБР.

Нагадаємо, 14-го лютого близько 10:00 в районі Новолуганська на Донеччині внаслідок підриву невстановленого вибухового приладу на місці загинули троє українських військовослужбовців з 5-ї батальйонної тактичної групи та 59-ї окремої мотопіхотної бригади, це:

  • капітан Олександр Войтенко (1984 року народження);
  • старший солдат В’ячеслав Олексієнко (1987 року народження);
  • старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження).

Президент Володимир Зеленський доручив міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку терміново відправитися на Донбас та встановити обставини загибелі військових.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер