<

Загострення протистояння у Білорусі: будівництво барикад та викрадення людей невідомими в масках

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:12 | 14.09.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У центрі Мінська 13-го вересня протестувальники почали зводити барикади. Активісти приносять на вулицю Тімірязєва водоналивні блоки та інші підручні матеріали.

Рух транспорту вулицею вже обмежили. Про це повідомляє видання TUT.BY.

Проїжджа частина на вулиці Тімірязєва заповнена протестувальниками. 

Крім того, за даними білоруських ЗМІ, у Бресті, де, як і в деяких інших містах Білорусі, також проходять несанкціоновані акції протесту, силовики застосували водомети.

Також 13-го вересня, в центрі Мінська невідомі в масках без розпізнавальних знаків почали викрадати людей прямо на вулиці. Тривали й офіційні затримання.

В Telegram-каналі “Чай з малинавым варэннеем” з’явилося відео того, як група невідомих у балаклавах викрали мінчанина, який чинив опір затриманню. Викрадачі не мали жодних розпізнавальних знаків і просто закинули протестувальника в чорний автомобіль.

“Збройні формування без відзнак повернулися на вулиці й нападають на людей”, – йдеться у підписі до опублікованого відео.

Раніше у Білорусі заявили, що на протестувальників чекає не лише адміністративна, але і кримінальна відповідальність. Таке покарання передбачено за:

  • створення перешкод,
  • установка барикад,
  • постів або використання інших інструментів для блокування безпечної роботи комунікацій всіх видів транспорту.

Як минали протести 13-го вересня у Білорусі: головне

  • 13 вересня у Білорусі поновилися масштабні протести. Люди влаштували багатотисячну акцію під назвою “Марш героїв”.
  • Ще до запланованого старту акцій силовики та люди в цивільному та балаклавах розпочали затримання по всьому Мінську. За попередньою інформацією, у полоні силовиків опинилися понад 250 людей.
  • Масові акції прихильники опозиційних сил запланували не лише у Мінську, а й в інших білоруських містах. Люди вийшли, зокрема, на вулиці Гродно та Гомеля, Бреста, Ліди, Вітебська, Жодіно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер