<

Захоплення автобуса із заручниками у Луцьку: у суді досі не називають точну дату вироку Кривошу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:46 | 22.07.2022 / Новини / , /
Перегляди
211
/ 1 коментар

У Луцькому міськрайонному суді другий рік триває розгляд справи Максима Кривоша, який 21-го липня 2020 року у центрі Луцька захопив автобус із 13-ма заручниками. Його обвинувачують за вісьмома статтями кримінального кодексу України.

Суспільне поспілкувалося зі стороною обвинувачення у справі Кривоша, представниками суду та психологом, який працював із заручниками.

Як і коли покарають Кривоша

Судово-психіатрична експертиза визнала Максима Кривоша осудним. Матеріали передали до суду в березні 2021-го. Їх об’єм – величезний, каже прокурор Вадим Старчук.

«Багато потерпілих, свідків: 10 свідків було допитано, значний об’єм письмових матеріалів, які досліджувались, 16 томів було зібрано. Суд присяжних в луцькому міськрайонному суді ретельно досліджує кожен доказ», – каже представник сторони обвинувачення.

Зі слів судді-спікера Вячеслава Покидюка, розгляд справи також пригальмувала війна.

«Бойові дії, воєнний стан, значний проміжок часу не конвоювалися обвинувачені, тому такий на даний час довготривалий проміжок часу», – зазначив представник суду.

Наразі колегія суду досліджує більш як 20-годинні відеозаписи у справі. Суддя-спікер каже, що розгляд справи – на завершальному етапі. Попереду – судові дебати.

«Я думаю, найближчим часом буде логічне закінчення розгляду даної справи», – вважає Вячеслав Покидюк. Точної дати, коли Кривошу оголосять вирок, у суді наразі не називають.

Як розповів Вадим Старчук, за шістьма статтями Кривошу загрожує від двох до 15 років позбавлення волі:

«Найтяжча стаття – посягання на життя працівника правоохоронного органу. Вона передбачає від 9 до 15 років позбавлення волі, або довічне позбавлення волі».

Зараз Максим Кривош – під вартою у СІЗО. Вину в інкримінованих правопорушеннях не визнає.

Психологічна допомога потерпілим

У справі потерпілими визнали 21 людину. Серед них – водій захопленого автобуса та 12 пасажирів, які майже пів доби провели поруч із озброєним Максимом Кривошем.

Психолог Антоній Мельник два роки тому працював із людьми, чиї родичі перебували у той момент в захопленому автобусі.

«У них були панічні атаки, депресивні прояви глибокого ступору», – пригадує він.

Коли Кривош здався, Антоній Мельник працював зі звільненими. Спілкуватися з журналістами вони відмовилися.

«В мене були клієнти, які зверталися досить тривалий час і ми проводили такий супровід. Вони не хочуть нікого бачити, не хочуть нікого чути і ця тема для них є табу», – каже Антоній Мельник.

Нагадаємо: Луцький трилер, хронологія подій: стрілянина, захоплення заручників та хепі енд




один коментар
  1. кірюшці тимошенко дали бодай місцевого оскара за той сценарій з автобусом?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця