<

Західні чиновники вважають, що Україна може звільнити Херсон наступного тижня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:42 | 14.10.2022 / Новини / , , /
Перегляди
132
/ 1 коментар

Західні військові чиновники припускають, що Україна може звільнити Херсон від російських загарбників уже наступного тижня.

Про це пише УП з посиланням на Financial Times.

“Українські сили прорвали російську лінію фронту в Херсоні на початку місяця, визнало тоді Міністерство оборони Росії, що стало найбільшим просуванням України на півдні з моменту початку повномасштабного вторгнення Москви в лютому. З того часу Київ відвоював значну територію на захід від Дніпра.

Українське оперативне командування “Південь” у четвер заявило, що звільнило ще п’ять населених пунктів в Херсонській області від російського контролю і знищило російський командно-контрольний центр і дві буксирувані гаубиці.

За оцінками західних військових, Україна може взяти Херсон до Дніпра вже наступного тижня”, – йдеться у статті.

Видання не вказує, на які джерела й чиї оцінки спирається. На думку FT, заяви ставленика Кремля Володимира Сальдо та його поплічника Кирила Стремоусова про необхідність евакуації сімей із Херсонщини свідчать про хиткість ситуації.

Видання також цитує Станіслава Бєлковського – колишнього кремлівського експерта, який став критиком володимира путіна. Він написав у телеграмі, що росія “готується до вирішальної битви” за Херсон.

“РФ готується до вирішальної битви за місто Херсон. І перед цим планує евакуацію значної частини жителів Херсонської області. Вочевидь, Кремль і військове командування не переоцінюють шанси утримати РФ-контроль над цим анексованим регіоном”, – написав він.




один коментар
  1. Боюсь що для загарбників Херсон має не менше значення ніж той клятий міст тож доведеться очікувати нового масового погрому інфраструктури та великих жертв серед цивільних…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер