<

Загроза нападу Росії на Україну: Путін провів засідання Ради безпеки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:32 | 19.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
1005
/ 1 коментар

Президент Росії Володимир Путін провів оперативну нараду із членами Ради безпеки РФ.

За словами прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, серед інших тем обговорювався розвиток високотехнологічних галузей вітчизняної промисловості, повідомляє УП.

“Звичайно ж, говорили і про ситуацію навколо України, з акцентом на зростаючу напруженість, яка, до речі, неабияк провокується ззовні. Відбувся обмін думками на тему гарантій безпеки для Росії з урахуванням того документа, який учора було передано нашим західним опонентам…

Путін докладно поінформував учасників наради про свої контакти із зарубіжними колегами, і очними, і телефонними, які відбулися за минулий тиждень, який був дуже багатий на ці контакти”, – сказав Пєсков.

Як зазначають, 17-го лютого Росія направила США листа, в якому пообіцяла вдатися до “заходів військово-технічного характеру”, оскільки Сполучені Штати не піддалися на тиск Кремля стосовно так званих гарантій безпеки.

Усього лист складається з 11 сторінок, на яких Росія також пропонує США виробити нове “рівняння безпеки”, у якому необхідним елементом називається проблематика ракет середньої та меншої дальності.

Серед ключових положень документа – виведення всіх військ та озброєнь США із центральної, східної, південно-східної Європи та Балтії; Росія очікує від США та НАТО конкретних пропозицій щодо змісту та форм юридичної відмови Альянсу від розширення на схід.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа