<

Загарбники примушують жителів Луганщини до 1 січня отримати паспорт рф

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:39 | 12.10.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
32
/ Коментарі відсутні

У Луганській області російські загарбники примушують населення отримати паспорт рф до 1-го січня.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

За його словами, росіяни «дали населенню трохи більше двох місяців, аби отримати паспорт рф. Раніше, у переважній більшості, то були популізм та бажання самих жителів регіону. Тепер вже не запитують – хочеш або ні?».

Як зазначив Гайдай, з 1 січня будь-які виплати – зарплата, соціальні, грошові перекази – здійснюватимуться виключно за наявності індивідуального особового рахунку.

«Однак щоб його відкрити, потрібно мати паспорт рф. Безпосередньо силою не примушують – просто залишають без грошей. Та не попереджають, що в України за цим питанням посилено кримінальну відповідальність», – підкреслив очільник ОВА.

Також він повідомив, що «з роботою непогано в медичних закладах. Із надходженням великої кількості поранених останнім часом там не вистачає лікарів. Не допомогла навіть примусова мобілізація медичних працівників».

За словами Гайдая, щоб поповнити штати лікарень, «керівництво» регіону направило клопотання з проханням про відрядження медперсоналу з центральних і східних областей росії.

«Однак і там є свої труднощі. До прикладу, продовжуються бунти серед мобілізованих. Так, на одному з навчальних полігонів східного військового округу, через низький рівень забезпечення, недотримання санітарних норм, неналежне харчування та відсутність нормальних умов для проживання понад сто мобілізованих відмовляються виконувати будь-які накази командування та залишати казарму», – зауважив начальник ОВА.

Тим часом, додав Гайдай, росіяни задля власної безпеки «вимкнули у Кремінній світло, а разом із ним і зв’язок, повністю ізолювавши місцеве населення від зовнішнього світу. Місто майже пусте – всі в підвалах та погребах. Навіть без світла розуміють наближення ЗСУ».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа