<

Задля протидії інформаційній агресії заборонено імпорт видавничої продукції з пропагандою тероризму і сепаратизму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:26 | 4.08.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

До переліку видань загалом антиукраїнського спрямування,імпорт яких заборонено на територію держави, увійшли 38 книжок російського походження, що у відвертій формі пропагують ксенофобію, фашизм, сепаратизм та ідеологію людиноненависництва.

З проханням включити цей перелік до товарів, що заборонені для ввезення на територію України, до Голови ДФС України Романа Насірова звернувся Голова Держкомтелерадіо О.І. Наливайко за результатами засідання робочої групи за напрямком «Державний економічний протекціонізм» Міжвідомчої комісії з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження, яке відбулося 23 і 29 травня 2015 року, – інформує Волинська митниця ДФС.

Позицію щодо необхідності такої заборони Держкомтелерадіо як центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики в інформаційній та видавничій сферах, обґрунтовує запобіганням застосуванню до громадян України методів інформаційної війни та дезінформації, розповсюдженню ідеології людиноненависництва, фашизму, ксенофобії і сепаратизму, зупиненням посягань на територіальну цілісність та визначений Конституцією України державний устрій.

Звертаємо увагу, що статтею 28 Закону України «Про видавничу справу» встановлено, що діяльність у видавничій сфері не може бути використана до закликів, спрямованих на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і цілісності держави, підрив її безпеки, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової і релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, здоров’я населення.

Розповсюджувач не має права на розповсюдження продукції, ввезеної з-за кордону, яка підлягає під обмеження, визначені Законом України «Про видавничу справу».

З переліком видань антиукраїнського спрямування можна ознайомитися тут.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок