<

Заборона куріння в громадських місцях: Центр протидії дезінформації спростував фейки щодо використання електронних сигарет

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:13 | 10.07.2022 / Новини / , /
Перегляди
1559
/ 1 коментар

Центр протидії дезінформації при РНБО звертає увагу на поширення фейків про те, що в Україні нібито заборонили електронні сигарети. Насправді, йдеться про їхнє використання у громадських місцях.

В Україні з 11-го липня заборонено куріння електронних сигарет у громадських місцях. Однак не всі українці розуміють, що означає поняття «громадське місце». Пише ТСН посилаючись на повідомлення ЦПД в Telegram.

Мін’юст України наводить чіткий перелік громадських місць, до яких належать: 

  • ліфти й таксофони; 
  • приміщення та території закладів охорони здоров’я та навчальних закладів; 
  • дитячі майданчики; 
  • підземні переходи; 
  • спеціально обладнані зупинки маршрутних транспортних засобів.

Фейк: В кожному ресторані є місця, де на столах стоять попільнички з позначкою для куріння електронних сигарет.

У ЦПД підкреслили, що від 11-го липня у ресторанних закладах заборонять попільнички та місця для паління електронних сигарет.

Фейк: У під’їздах можна палити, це не громадське місце!

Насправді, під’їзди багатоквартирних житлових будинків належать до категорії громадських місць. Тому палити в під’їздах теж заборонено.

Якщо ви покурили у недозволеному місці, то на вас чекатиме штраф сумою від 51 до 171 грн. За повторне порушення доведеться заплатити від 170 до 340 грн.

За розміщення попільничок та кальянів у недозволених місцях штрафи вищі – 1000 грн за перше порушення, 10 000 грн за повторне протягом року. Для кафе та ресторанів все ще жорсткіше – вперше доведеться заплатити 3000 грн., за повторне порушення – 15 000 грн.




один коментар
  1. Дуже вчасне та найнеобхідніше рішення ВРУ! Ще є найбільша потреба – закон про захист тварин – диких собак у містах та селах України, напевно найбільше у цілому світі. Ще один найпотрібніший закон – про захист лісів. В ліси не зайти – суцільні зарослі і гнилі дерева. А здорові дерева рубають та вивозять вагонами. Україну хочуть захопити, українці зараз гинуть не через тютюн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер