<

Заборогованість по зарплаті на шахті №1 становить майже 7 мільйонів гривень. Шахтарі чекають на приїзд міністра вуглевидобувної промисловості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:56 | 12.05.2016 / Новини, Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарі 3

Відбулася зустріч помічників народного депутата Ігоря Гузя та представників управління шахти №1.

12-го травня в кабінеті директора шахти №1 Андрія Пилипюка провели зустіч помічники народного депутата  Андрій Бокоч, Богдан Бадзюнь, Володимир Шаповал, керівник громадської приймальні народного депутата міста Нововолинська Олександра Струбицька, голова первинного осередку Незалежної профспілки гірників України шахти №1 Анатолій Мухомеджанов та представники вуглевидобувного підприємства.

DSC_4693

Були озвучені проблеми та можливі перспективи копальні. Директор розповів про дані геологічної розвідки та можливість продовження роботи шахти у разі виділення коштів від інвесторів, а також про наявність вугільних пластів з потужністю до 80 сантиметрів в північному напрямку. Але через відсутність фінансування та рішення Міністерства вугільної промисловості продовжити роботу копальні не вдасться. Одна з головних висвітлених проблем – це заборгованість по заробітній платі шахтарям, яка на  10 травня 2016 року становить близько семи мільйонів гривень. Працівники не отримують грошей понад три місяці. Анатолій Мухомеджанов розповів про плани гірників в разі невирішення цієї проблеми. Так як терпіння в шахтарів закінчилось вже давно, то дії будуть досить радикальні, гірники готові голодувати під Адміністрацією Президента.

Андрій Бокоч запевнив, що ведуться постійні переговори про зустріч з міністром вуглевидобувної промисловості Ігорем Насаликом. Також про зустріч буде повідомлено народного депутата Ігоря Гузя, який вже не вперше допомагає вибивати зарплату гірникам.

Після перемовин відбулося засідання профспілки гірників. На порядку денному вирішувалось питання скорочення шахтарів через реорганізацію підприємства. На даний час йдеться про залишення 235-ти працівників з 280. Разом з тим мова ведеться не про повне звільнення, а при можливості  переведення на інші шахти міста, які потребують кваліфікованих гірничих кадрів.  Згідно Кодексу законів про працю України, працівники не можуть бути звільнені, коли перебувають у відпустці чи на лікарняному. Тому справа просувається не надто вдало, та й профспілкові лідери намагаються створити найоптимальніші умови для майбутнього шахтарів, збереження стажу, виплати компенсацій тощо.

Також озвучувались плани зустрічі з керівником вугільного департаменту Анатолієм Корзуном, після якої буде вирішуватись питання щодо акцій протесту.

Трохи позитивного: представників гірничих профспілок Нововолинська запросили до Києва на міжнародну антикорупційну конференцію за участю представників США та Євросоюзу.




коментарів: 3
  1. Цікаво чому не підняли питання про те, що молодих і здорових скорочують і звільняють, а ось пенсіонерів-інвалідів з регресами залишають на посадах або створюються під них нові, це така реорганізація. Ганьба Пилипюку!

  2. А які молоді здорові люди залишуться працювати на підприємстві, яке ліквідовується??? Хіба лодарі та злодії. А ще саме місце регресникам та пенсіонерам, які можуть жити без зарплати по три місяці. А Пилипюк молодець нас трудовлаштував на 9 Шахту, щиро дякую Вам Андрій Петрович.

  3. Ох , Марек ,як тяжко коли від корита відривають.Чи я не правду кажу ? А Пилипюк молодець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця