<

Заблокували активи понад 170 компаній, які РНБО внесла до списку контрабандистів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:27 | 6.07.2021 / Новини / , /
Перегляди
142
/ Коментарі відсутні

Активи всіх 174 «контрабандних компаній», до яких запровадила санкції Рада нацбезпеки і оборони, заблоковані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«За ініціативи СБУ всім 174 юридичним особам-фігурантам санкційних списків РНБО заблоковано активи. 20 підприємствам, до яких застосовано санкції, зупинено дію дозволів на брокерську діяльність, п’яти – зупинено дозволи на експлуатацію митних складів, а три підприємства виключено з переліку місць доставки», – йдеться у повідомленні.

У першому півріччі 2021 року СБУ вилучила предметів контрабанди і виявила порушень митних правил на 207,6 млн грн. Вилучення відбувалися у межах 53 досудових розслідувань. Серед предметів контрабанди – зброя, заборонені речовини, деревина, культурні цінності тощо.

Так, СБУ попередила контрабанду культурних цінностей до ЄС, організовану групою контрабандистів, які переправляли «товар» іноземним замовникам через міжнародний поштовий сервіс, вказуючи у деклараціях недостовірну інформацію. Правоохоронці вилучили колекцію предметів старовини на майже мільйон доларів США.

Крім того, СБУ викрила членів злочинної організації, які займалися незаконним придбанням, видобутком, переробкою та збутом бурштину до країн Близького Сходу та Східної Азії. Під час проведених 67 обшуків у Києві, Рівненській та Київській областях вилучено понад 1 тонну бурштину-сирцю, майже 500 кг готових виробів з бурштину, обладнання для обробки, готівку – 130 тис. доларів США та 30 тис. євро та чорнові записи щодо обсягів незаконного бізнесу і клієнтів.

У межах протидії корупції на митному кордоні СБУ розпочала 33 досудові розслідування. Наразі 40 особам повідомлено про підозру. Зокрема, повідомлено про підозру в.о. начальника Східної митниці, начальнику управління забезпечення протидії митним правопорушенням цієї ж митниці, начальнику МП “Лисичанськ” і його заступнику, які у складі організованої групи налагодили систематичне вимагання й одержання неправомірної вигоди.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер