<

За жовтень на ГРВІ перехворіло близько 16 тисяч волинян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:42 | 31.10.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За даними рутинного епідеміологічного нагляду на Волині захворюваність грипом та ГРВІ утримується на рівні сезонної, відповідає середньому показнику для відповідної пори року з тенденцією до зростання.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За даними щотижневого оперативного аналізу епідемічної ситуації, з початку епідемічного сезону, котрий почався 2 жовтня, перехворіло близько 16 тисяч осіб, що знаходиться на рівні минулого року.

За останній тиждень ГРВІ в області захворіло 4661 особа, що на 21% більше ніж попереднього тижня.На сьогодні показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 11%. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст області.

Найвищі показники захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Камінь-Каширському, Луцькому, Маневицькому районах та місті Луцьку, найнижчий – в Локачинському районі.

Із числа хворих, діти до 17 років становили майже 67%, захворюваність серед них збільшилась на 21% в порівнянні з попереднім тижнем. Збільшилась кількість госпіталізованих з діагнозом «ГРВІ» до 143, проти 129 хворих минулого тижня, із них 72% діти.

За результатами дозорного епіднагляду за даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру віруси грипу з початку епідемічного сезону від хворих не виділялися, проте, виділяються збудники інших респіраторних інфекцій (респіраторно-синцитіальний вірус, риновірус).

На даний час проведено щеплення до 300 осіб в запланованих закладах соціальної сфери.

З метою профілактики грипу та ГРВІ обласним лабораторним центром проводяться моніторингові лабораторно-інструментальні дослідження умов середовища життєдіяльності дітей в навчально-виховних закладах. На даний час проведено понад 1900 досліджень, котрі відповідають нормативам.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер