<

За вихідні трапилися два випадки укусу волинян зміями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:58 | 18.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

За останні вихідні на Волині трапилися два випадки укусу людей зміями.

Перебуваючи в лісі люди зазвичай не помічають плазунів. Лише після укусу, відчуття пекучого болю свідчить про напад змії.
Дівчина 1991 р.н. в лісі збирала чорниці, як раптом відчула пекучий біль в лівій руці і побачила поряд змію світло-коричневого кольору. Плазун після укусу не тікав, а потерпіла навіть встигла його сфотографувати. Після цього дівчинка зателефонувала батькам, які негайно виїхали до лісу і викликали екстрену медичну допомогу.

Бригада ЕМД, прибувши до потерпілої, надала необхідну першу медичну допомогу і транспортувала її медичного закладу.
Другий потерпілий одразу не помітив, що його хтось вкусив. Лише через кілька годин, відчувши погіршення стану здоров’я, слабкість, нудоту та помітивши набряк у місці укусу – викликав екстрену медичну допомогу.

Медики ЕМД оглянули чоловіка, обробили рану, налагодили довенний доступ, надали екстрену медичну допомогу і транспортували до медичного закладу.

В цьому році усі районні лікарні області забезпечені протизміїними сиворотками. Адже найбільш ефективний засіб проти зміїної отрути – це сироватка, введена не пізніше ніж через 30 хвилин після укусу.




коментарів: 2
  1. “На Волині не такі отруйні змії, щоб вводити сироватку від укусів,” – Ващенюк заявив торік. От хай би його вкусила. :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок