<

За тиждень до Волинської єпархії ПЦУ приєдналось 15 парафій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:39 | 19.02.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У духовній консисторії повідомили, які громади зараховано в Православну Церкву України.

Як повідомив канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, вийшли з Московського Патріархату й долучилися до Української Церкви парафії в селах: Озеряни та Голишів Луцького р-ну, Годомичі Маневицького; Бужани (зі священиком), Квасів, Сільце (зі священиком), Журавники (зі священиком) Горохівського; Байківці, Старі Кошари, Доротище Ковельського; Раків Ліс (зі священиком) Камінь-Каширського, Студині і Доросині Рожищанського, Клепачів і Жидичин Ківерцівського, – передає прес-служба Волинської єпархії ПЦУ.

Інформаційна служба єпархії повідомляла про перехід громади в с. Кульчин усупереч позиції свого вже колишнього настоятеля.

Отож, на Стрітення Господнє тут відбулась перша Божественна Літургія рідною мовою. Відправу очолив новопризначений настоятель парафії священик Роман Вонсіцький. Душпастир подякував вірним за їхній вибір, наголосивши на важливості любові та єдності між християнами, й передав громаді від митрополита Луцького і Волинського Михаїла Волинську ікону Божої Матері.

Таким чином, після вручення Вселенським Патріархатом Томосу Волинська єпархія збільшилася на 42 громади (станом на 19 лютого), які перейшли з МП. Разом із парафіями у клір ПЦУ зараховано 9 священиків.

Тенденції до мирної, законної зміни юрисдикції православних парафій зберігаються. Представники громад продовжують звертатися в канцелярію владики Михаїла.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер