<

За спецвикористання лісових ресурсів на Волині сплачено більше 41 мільйона гривень ренти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:56 | 24.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Протягом січня-травня 2015 року на Волині сплачено 41,2 мільйона гривень ренти за спеціальне використання  лісових ресурсів. Ця сума в 4,4 рази перевищує минулорічні надходження від цього податкового платежу.

Таке суттєве зростання надходжень ренти за спецвикористання лісових ресурсів пов’язане як з деякими законодавчими особливостями нарахування і сплати ренти, так і покращенням адміністрування цього платежу на місцевому та регіональному рівнях.

У першому кварталі 2015 року лісогосподарські підприємства Волині задекларували майже всю річну суму рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів, обчислену у лісорубному (лісовому) квитку. Відтак, до бюджету сплачено значно більшу суму ренти, як торік.

Разом з тим, на Волині прогнозують збільшення надходжень ренти і за підсумками ягідно-грибного сезону. Саме завдяки заготівельникам лісопродукції щорічно до місцевих бюджетів  надходить додаткових кілька мільйонів гривень податків.

Отож, в Головному управлінні ДФС у Волинській області звертаються до суб’єктів підприємництва, які планують здійснювати заготівлю грибів, ягід та лікарських рослин на Волині не ігнорувати законодавчі вимоги щодо сплати визначених законом платежів.

Довідково: в зв’язку із внесенням змін до Податкового Кодексу України, які набули чинності з 1 січня 2015 року, стаття 257 передбачає єдиний порядок сплати рентних платежів.

Зокрема, визначено, що базовий податковий (звітний) період для рентної плати дорівнює календарному кварталу. Платники самостійно обчислюють суму податкових зобов’язань з рентної плати.

Сума рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів обчислюється суб’єктами лісових відносин, які видають спеціальні дозволи, і зазначається у таких дозволах (пп  256.11.1 п 256.11 стаття 256 ПКУ).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Квітня, Середа
16 Квітня, Вівторок