<

За порушення самоізоляції в Україні введуть автоматичні штрафи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:48 | 18.11.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Прем’єр міністр Денис Шмигаль озвучив «п’ять основних цифрових рішень», які мають допомогти приборкати пандемію COVID-19 в Україні.

Проєкти поки перебувають в розробці, розповів очільник уряду під час виступу в Верховній Раді у вівторок, 17-го листопада, – повідомляє ТСН.

За його словами, країні необхідна цифровізація і централізація збору інформації про факти, підозри і випадки інфекційних захворювань.

Зокрема, планується запровадження QR-кодів для відвідування громадських місць, які будуть «централізовано генеруватися та розміщуватися самими закладами».

«Подібна система діє у Великій Британії. Ми будемо рухатися швидко і будемо другою країною у світі, яка запровадить подібні заходи», – зазначив Шмигаль.

Також, за його словами, в Україні незабаром запровадять електронне направлення на ПЛР-тест, що «дасть можливість відслідковувати черги і не утворювати їх в режимі реального часу».

Окрім того, уряд запустить електронний рецепт на ліки, а також розширить програму «Доступні ліки» на антибіотики, необхідні для боротьби з COVID-19.

До того ж, очікується вдосконалення мобільного додатку «Вдома» із впровадженням автоматичних штрафів за порушення режиму самоізоляції.

Раніше український прем’єр анонсував щотижневі розмови з мерами щодо карантину вихідного дня. Так, міські голови мають підготувати уряду свої пропозиції щодо подальшої співпраці з малим і середнім бізнесом, який зазнає збитків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок