<

За останні 10 років на Волині вщент згоріло 5 храмів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:24 | 27.04.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл та начальник Головного управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук вирішили звернутися до населення області з проханням бути обережними з вогнем під час Великодніх свят. Відповідне звернення до волинян вони підписали 27 квітня.

На жаль, на Волині пожежі бувають дуже часто. Зокрема, як зазначив головний надзвичайник області, лише у 2016 році сталося вже 319 пожеж, у яких загинуло майже два десятки людей. Владика Михаїл запевнив, що чимало церков на Волині – дерев’яні, тому вони ще легше піддаються вогню. За словами священнослужителя, навіть релігійні особи мусять знати, як діяти під час пожежі. Тому для студентів Волинської православної богословської академії надзвичайники проводять відповідні навчання, – пише VIP.

«Священик – це не лише релігійний діяч, це і просвітитель в тих нуждах і потребах, які є поза межами релігійного життя. Тому наші студенти мають заняття з домедичної допомоги, вчаться користуватися вогнегасником та інше», – розповів митрополит.

Володимир Грушовінчук підтвердив, що на Волині пожежі трапляються, на жаль, дуже часто. «Для нашої області ця проблема дуже актуальна. Стосується вона і церков, яких в області понад 100. За останні 10 років на Волині сталося 5 резонансних пожеж, коли храми згоріли вщент. Тому особливо напередодні Великодня треба інформувати людей про те, як вести себе з вогнем», – висловився головний волинський борець із вогнем.

Тож, владика Михаїл та Володимир Грушовінчук підписали спільне звернення до волинян, у якому закликали бути обережними з вогнем особливо на Великдень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок