<

За один напис – 20 гривень: у Дніпрі затримали школярів, які наносили на пам’ятник наркорекламу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:28 | 24.03.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Дніпрі поліція оприлюднила відео з камер спостереження вандалів, які наносили по місту написи з рекламою наркотиків. Щоб знайти порушників, міська рада оголосила винагороду –100 тисяч гривень. Ними виявилися двоє 16-річних школярів.

Двоє підлітків помалювали пам’ятник почесному громадянину міста Олександру Полю. 100 тисяч гривень винагороди розділять між собою небайдужі дніпряни, які допомогли знайти вандалів, – повідомляє 5 канал.

Зловмисниками виявилися двоє 16-річних хлопців. Написами рекламували наркотики. За це заробляли по двадцять гривень. Камери зафіксували, що тієї ж ночі вони залишили ще чотири рекламних написи на фасадах будівель.

Підлітки кажуть, що вдалися до порушення від нудьги. Визнають провину і відчувають за неї сором.

“Балончик з фарбою ми просто знайшли на вулиці, і якось він завалявся в портфелі. Ми хочемо вибачитися перед вами, перед містом, перед мером і школою за те, що ми так усіх підставили”, – прокоментував один з порушників.

Найімовірніше покарання для неповнолітніх – виправні роботи. Будуть замальовувати наркорекламу на фасадах міста. Скільки хлопці мають відпрацювати за хуліганство, визначить суд. А їхні батьки сплатять штраф.

“Зараз ми співпрацюємо зі слідством, просимо вибачення в усієї громадськості міста”, – коментує мати правопорушника Марина.

Обіцяні 100 тисяч гривень винагороди за викриття правопорушників міські чиновники візьмуть із бюджету та розподілять між кількома містянами, які допомагали слідству.

Після цього випадку депутати міської ради Дніпра запровадили в бюджеті фонд для винагород за розшук вандалів, які нівечать комунальне майно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа