<

За невиплату зарплати шахтарям поліція Нововолинська відкрила кримінальну справу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:11 | 9.12.2020 / Новини / /
Перегляди
3
/ 1 коментар

За фактом безпідставної невиплати заробітної плати нововолинським гірникам більш, як за один місяць, поліція відкрила кримінал.

Про це повідомили на сторінці Нововолинського відділення поліції в фейсбуці.

Вчора, 8-го грудня, 14 гірників відмовились підніматись із забою шахти «Бужанська» на знак протесту про невиплату заробітної плати. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України. Йдеться про безпідставну невиплату заробітної плати громадянам більш як за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності.

Встановлено, що заробітну плату працівники не отримували з липня цього року, заборгованість перед ними вже сягнула близько 30 мільйонів гривень.

В рамках досудового розслідування для перевірки діяльності ДП «Волинь вугілля», підрозділом якого є шахта “Бужанська”, правоохоронці залучили спеціалістів територіального управління Держпраці у Волинській області.

За результатами перевірки діям посадовців буде надано остаточну правову кваліфікацію.




один коментар
  1. Чудово, держава грошей не дає, а посадять крайнього.І що, територіальне управління Держпраці у Волинській області, виплатить заборгованість гірникам? Якась дурня це все.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер