<

За місяць через Волинь в Україну ввезли 15 тисяч генераторів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 3.12.2022 / Новини / , , /
Перегляди
171
/ Коментарі відсутні

У листопаді цього року в зоні діяльності Волинської митниці було випущено у вільний обіг територією України майже 15 тисяч електрогенеруючих пристроїв. Із них: 13979 штук імпортували юридичні особи, 982 генератори ввезли фізичні особи.

Про це повідомляє пресслужба Волинської митниці.

Після внесення змін до низки урядових нормативних актів з 16-го листопада під час декларування та митного оформлення товарів, що покращують енергозбереження, усім категоріям імпортерів надаються пільги щодо сплати ввізного мита та ПДВ.

Відповідно, у листопаді 2022 року Волинська митниця оформила за цією преференцією пільг для юридичних осіб на майже 107 млн грн. Фізичні особи, які декларували товар фактурною вартістю понад 500 євро та вагою понад 50 кг, отримали пільг на майже 6 млн грн.

Фізична особа, яка ввозить елекрогенеруючі прилади для власного споживання у ручній поклажі або у супроводжуваному багажі через автомобільні пункти пропуску, не повинна декларувати їх, якщо сумарна фактурна вартість цих приладів не перевищує еквівалент 500 євро, а сумарна вага – не перевищує 50 кг. Відтак, кількість такого товару не обліковується митною статистикою.

Існує відміність митного оформлення товарів під час їх ввезення юридичними або фізичними особами. Юридичні особи подають митну декларацію типу ІМ40 і випускають цей товар у вільний обіг на так званих «внутрішніх» митних постах.

Фізичні особи (це важливо) декларують товари за уніфікованою митною квитанцією МД-1 і випускають його у вільний обіг на митному посту, що розташований безпосередньо на кордоні під час його перетину. І лише у випадку, коли фізична особа ввозить товар вартістю понад 10 тисяч євро, вона використовує декларацію типу ІМ40, як для юридичних осіб.

Повний перелік товарів, що покращують енергозбереження і щодо яких можливе звільнення від сплати ПДВ та ввізного мита, міститься у Постанові Кабінету Міністрів України від 20.03.2020 № 224, крайні зміни до якої набули чинності 29 листопада 2022 року згідно з Постановою КМУ № 1340.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер