<

«За італійською статистикою на Волині коронавірусом може захворіти 1000 осіб» – керівник обласної лікарні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 28.03.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Виконувач обов’язків директора Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар розповів про власні роздуми та підрахунки з приводу можливої кількості інфікованих коронавірусом людей, що потребуватимуть госпіталізації.

Про це йшлося сьогодні, 27-го березня, під час брифінгу, – передає Волиньпост.

Олександр Дудар розповів, що спробував спроєктувати італійську статистику щодо коронавірусу на Волинь й спрогнозувати, які цифри може мати область у майбутньому.

«За моїми підрахунками, в області захворіє 1000-1050 пацієнтів. Статистика Китаю і Італії показує, що 5% потребує штучної вентиляції легень. Тобто з тисячі пацієнтів ми будемо мати 50», – зауважив Дудар і додав, що Волинь загалом має понад 200 апаратів штучної вентиляції легенів, обласна лікарня станом на сьогодні має понад 20 апаратів й максимально матиме 32, адже облаштували саме стільки кисневих точок.

«Якщо взяти лише регіон Ломбардію і її цифри порівняти з Волинню, то тут матимемо іншу картину. Тут відсоток летальних випадків і кількості людей, які потребуватимуть штучної вентиляції легень, буде в десятки разів вищим. Але ніхто не може спрогнозувати, скільки триватиме і яких обертів набере епідемія на нашій території», – сказав Дудар.

Він зауважив, що область готується до найгіршого сценарію.

«Дай Бог, щоб ми пережили це все легким страхом, але маємо бути готові», – резюмував очільник обласної лікарні.

Нагадаємо, Волинську обласну клінічну лікарню визначили головним медзакладом на Волині в плані надання допомоги пацієнтам з важкими формами коронавірусу. Епіцентром боротьби за життя таких пацієнтів стане корпус лікарні, що у селі Боголюби під Луцьком.




коментарів: 2
  1. Волинську обласну клінічну лікарню визначили головним медзакладом на Волині в плані надання допомоги пацієнтам з важкими формами коронавірусу а має всього 20 апаратів й максимально матиме 32 надієтесь цього хвате?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер