<

Розповіли подробиці з життя родини, в якій дитина отруїлась каштанами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:23 | 4.11.2021 / Новини / , , /
Перегляди
897
/ Коментарі відсутні

21-го жовтня 8-річну дівчинку у важкому стані з підозрою на отруєння невідомою речовиною госпіталізували до Волинської обласної дитячої лікарні.

За декілька днів вона померла у медзакладі, повідомляють Волинські Новини.

У дворі п’ятиповерхівки на вулиці Президента Грушевського у Луцьку, де мешкала померла дівчинка Уляна разом із мамою Наталією, порожньо.

Пані Олена, яка живе по сусідству із сім’ю, де сталась трагедія, розповідає, що окрім восьмирічної Уляни, мама дівчинки Наталія має повнолітнього сина, який вже давно мешкає окремо від матері та сестри.

Каже, що із сусідкою стосунки не склалися, оскільки остання – досить дивна й агресивна, на контакт із мешканцями будинку не йде, проте завдає їм чимало клопотів.

“Діти цієї жінки, що старший хлопець, що дівчинка – абсолютно нормальні. Про маму дитини не можу нічого хорошого сказати. Я особисто три роки тому писала на неї заяву в поліцію та в службу у справах дітей через те, що вона кидалась до моєї чотирирічної дитини. Хотіла вдарити сміттєвим мішком.

Це бачили мешканці двору. Дільничний відмовився приймати заяву, то я ходила у міськвідділ. Все закінчилось тим, що до неї прийшли і провели так звану профілактичну роботу”, – розповідає неприємні подробиці “добросусідства” лучанка.

Жінка пригадала, що батько дітей покинув сім’ю близько двох років тому. Припустила, що, ймовірно, причина такого рішення чоловіка полягає у психічних відхиленнях дружини, які почали гостро виявлятися.

“Вона кидається до людей, гавкає. Неодноразово бачили, як майже оголеною бігала двором. В одній спідній білизні стрибала по калюжах. Влітку стелила покривало і лягала із дитиною на асфальті. Я впевнена, що у неї проблеми з психікою”, – провадить сусідка.

Жінка каже, що мама Уляни алкоголем не зловживала.

“Ніколи не помічала за нею такого. За донькою трусилася, постійно водила її за руку. Не дозволяла нікому до неї торкатися. Наприклад, я йду з малим, а вона, як той коршун, стане над своєю дитиною, наїжачиться і стоїть.

Щось, видно, було у неї в голові, чи то думала, що тій дитині хочуть щось зробити, чи забрати… Не знаю…” – розводить руками.

До розмови долучається інший сусід, Олександр. Чоловік зазначив, що і його діти постраждали від дій сусідки Наталії, утім не уточнив, як саме.

Мешканці багатоповерхівки чули версію про отруєння дитини каштанами, однак стовідсотково підтвердити чи спростувати інформацію не можуть.

Пані Олена каже, що жінка встигла добряче дошкулити всім сусідам, однак у під’їзді її бояться.

Додає, що після похорону бачила Наталію лише двічі. Найімовірніше, після інциденту жінка змінила місце дислокації. Принаймні жодних звуків чи ознак життєдіяльності, зі слів сусідки, із її помешкання не чутно. Не видно пані Наталії й у дворі.

Сусіди кажуть, що, ймовірно, тіло дитини додому не привозили, бо не бачили ні вінків, ні катафалка, ні інших ритуальних речей.

На дверях квартири, де мешкала дівчинка – записка, у якій дитина старанним почерком вивела запрошення на власний день народження 28-го вересня. До слова, дитина померла рівно через місяць після свята.

У записці дівчинка кликала до себе на іменини тата Мирослава та брата Тараса. Улянки не стало, а записка, написана дитячою ручкою, так і лишилась висіти на дверях.

Як відомо, восьмирічна Уляна навчалася у Луцькій загальноосвітній школі №15.

Директор освітнього закладу Олег Гребенюк зазначив, що будь-яка інформація стосовно дівчинки чи її родини – конфіденційна, тому порадив по деталі звертатися до правоохоронних органів.

“Триває слідство. Єдине, що можу сказати від нас, це те, що померла дівчинка була дуже хорошою. Вона надзвичайно гарно вчилася. Здібна, товариська, співала… Одне слово, золота дитина.

Ми її дуже любили. Таке дитя було, просто диво! З веснянками, справжня красуня. Дуже життєрадісна, завжди прийде, привітається, усміхнеться… Дуже шкода, що так сталося. Дуже”, – гірко зітхає очільник школи.

Інформацію про смертельне отруєння дитини підтвердили й медики.

Як прокоментувала виконувачка обов’язків завідувачки відділення анестезіології Надія Катаман, восьмирічна дитина потрапила до Волинської обласної дитячої лікарні 21-го жовтня в стані коми. Причина – важке отруєння. Зі слів лікарки, протягом певного часу мама лікувала дитину вдома.

Чи точно дитина отруїлася каштанами, медики стверджувати не можуть. Утім мама дівчинки зізналася, що напередодні Уляна вживала грецькі горіхи, гречку та їстівні каштани.

Читайте також: У Луцьку померла 8-річна дівчинка: підозрюють отруєння каштанами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Квітня, Середа
16 Квітня, Вівторок