<

За два тижні до поліції здали понад 3 тисячі одиниць зброї та 200 тисяч боєприпасів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:51 | 15.10.2019 / Новини / , /
Перегляди
27
/ Коментарі відсутні

1-го жовтня поліцейські розпочали заходи з добровільної здачі зброї. За два тижні люди віддали правоохоронцям 3273 одиниці зброї та понад 204 тисячі боєприпасів. Від кримінальної відповідальності звільнено 392 людини. 

Про це йдеться на офіційному сайті Національної поліції.

За два тижні місячника громадяни добровільно здали до підрозділів Національної поліції України 3273 одиниці зброї.

Зокрема, це нарізна зброя армійських зразків (552 одиниці), нарізна мисливська (189), гладкоствольна мисливська (2019), холодна (335) та саморобна (118). Водночас із загальної кількості зданої вогнепальної зброї понад тисяча одиниць знаходилася у незаконному обігу.

На Донеччині мешканець с. Верхньоторецького видав авдіївським поліцейським 7 одиниць мисливської гладкоствольної зброї, гранати Ф-1 та 45 патронів. Він знайшов це у залишеному сусідському будинку біля прифронтової зони.  

Громадяни здали 204,3 тисячі одиниць боєприпасів до різної зброї, а також вибухових матеріалів та пристроїв. Серед зданих вибухонебезпечних предметів – 255 гранат, 373 снаряди, 43 запали, 56 мін та 11 вибухових пристроїв.

На Сумщині юнак видав поліції два знайдених гранатомети. 17-річний житель одного з сіл Краснопільського району під час пошуків металу натрапив на поліетиленовий пакет, в якому знаходились два бойових гранатомети РПГ-22. Про знахідку хлопець одразу повідомив батьків, а ті – поліцейських. 

Місячник триватиме до 31-го жовтня 2019 року. Відповідно до ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

При добровільній здачі незареєстрованої зброї власник звільняється від відповідальності та отримує можливість її законно зареєструвати на себе або на своїх родичів. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок