<

За допомогою безпілотника біля Західного Буга виявили контрабандистів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 25.05.2021 / Новини / , /
Перегляди
188
/ Коментарі відсутні

Прикордонник Луцького загону з польськими колегами за допомогою безпілотника виявили на річці Західний Буг гумовий човен з 8 тисячами пачок контрабандних цигарок. Виявили, що контрабанду до Польщі переправляли 3 мешканців Ковельського району.

Інформацію про можливу протиправну діяльність військовослужбовці відділу «Рівне» отримали від оперативників прикордонного загону, – повідомляє пресслужба Луцького прикордонного загону.

У ході пошукових заходів прикордонний наряд затримав на березі Західного Бугу трьох чоловіків, жителів Ковельського району. Вони намагалися переправити тютюнові вироби через річку за допомогою гумового човна. Завадив їхнім планам оператор безпілотного літального апарата, який, виявивши човен з контрабандним куривом, що дрейфував річкою.

Про знахідку, яка потрапила у об’єктив дрона, охоронці кордону поінформували польських колег. Невдовзі вони й дістали з води плавзасіб та пакунки з тютюновими виробами.

Усього чоловіки намагалися у такий спосіб перемістити до Польщі 8 тисяч пачок цигарок. Ще півтисячі пачок, які ділки не встигли переправити через річку, прикордонники знайшли на українському березі.

Тютюнові вироби встановленим порядком буде передано співробітникам ДФС. А переправникам, за вчинене, доведеться відповідати перед судом, адже стосовно них прикордонники склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст.204-1 КУпАП.

Нагадаємо, раніше на території колишнього Турійського (нині Ковельського) району виявили гелікоптер, яким переправляли контрабандні цигарки до Польщі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа