<

За добу вогнеборці загасили 5 пожеж

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:09 | 4.08.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

3 серпня підрозділи  Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій України у Волинській області ліквідували 5 пожеж.

Так 4:38 у м.Нововолинську виникло займання будівельного сміття у дев’ятиповерховому житловому будинку, яке 11 хвилин ліквідували вогнеборці.

О 5:32 в обласному центрі  на вулиці Ковельській через необережне поводження з вогнем власниці зайнялася цегляна господарська споруда. Вже за 5 хвилин луцькі вогнеборці локалізували пожежу, а о 5:53 остаточно її ліквідували.

Об 11:01 у селі Скригове Горохівського району через коротке замикання мережі зайнявся дерев’яний, обмурований цеглою, житловий будинок. Вогонь встиг знищити покриття, грубі корми на горищі та невелику прибудову. А у селі Бережанка цього ж району через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб дерев’яна господарська споруда згоріла повністю.

О 22:28 у селі Почапи Любомльського району через коротке замикання електромережі загорівся дерев’яний житловий будинок. О 23:12 працівники місцевої пожежної охорони сіл Луків та Штунь, а також Державної пожежно-рятувальної частини №10 м Любомля локалізували вогонь, а о 23:34 остаточно його ліквідували. Вогонь встиг пошкодити стіни будівлі, знищити дах, перекриття та речі домашнього вжитку.

Причини виникнення короткого замикання відомі: стара або пошкоджена електропроводка, монтаж, виконаний з порушеннями, ізоляція з дефектами, електроприлади, що не відповідають умовам електробезпеки (старі або зіпсовані), ослаблення місць з’єднання проводів, випадкові обриви лінії.
З усіма перерахованими причинами можна успішно боротися, якщо дотримуватися деяких правил:

Не використовувати старі дроти з невідповідною ізоляцією. Бути уважним при проведенні електромонтажних робіт. Не свердлити, не різати стіни в тих місцях, де прокладений силовий кабель. Встановлювати захисні пристрої відключення – автоматичні вимикачі , пристрої захисного відключення. Регулярно стежити за станом електричних точок – розеток і вимикачів. При необхідності відразу ж їх замінювати. Не експлуатувати пошкоджені електроприлади, від яких летять іскри( за винятком деяких інструментів, наприклад, в яких є вугільні щітки – вони при роботі трохи іскрять). А найголовніше не перевантажувати електромережу!

Виконання цих нескладних правил дозволить істотно скоротити ризик виникнення короткого замикання і пожежі. І важливо пам’ятати, що роботу з електрикою краще довірити професіоналам. Тоді і жити буде спокійніше і безпечніше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця