<

За даними Bellingcat Боїнг на Донбасі збив Бук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:38 | 8.10.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Малайзійський літак на сході України збили із зенітно-ракетного комплексу “Бук” російського походження, говориться у звіті.

Незалежна експертна група Bellingcat оприлюднила на своєму сайті повну версію доповіді з розслідування падіння Боїнга під Донецьком, -повідомляє Корреспондент.

Автори доповіді дійшли висновку, що 17 липня 2014 року малайзійський літак збили із зенітно-ракетного комплексу “Бук” російського походження.

У документі говориться, що Бук був перевезений на вантажівці з Донецька в Сніжне, а потім своїм ходом відправився на південь від Сніжного. Звідти близько 16:20 за місцевим часом запустили ракету, яка збила пасажирський літак.

1694725

Автори доповіді називають ЗРК “Бук 3х2” – по написам на правому борту, які видно на фотографіях, опублікованих у французькому виданні Paris Match, зроблених в Донецьку.

За даними Bellingcat, схожа на цей Бук машина нібито була в складі військового конвою, який слідував з Курська в Міллерово (Ростовська обл.) в червні 2014 року. Раніше цей Бук перебував у складі 53-ї зенітно-ракетної бригади, що дислокується неподалік Курська, стверджується в документі.

1694728

Російська влада неодноразово зазначала, що заяви про постачання озброєння на схід України не відповідають дійсності. Російське розслідування підтверджувало, що літак в небі над Донбасом міг бути збитий з Бука, однак при цьому звучали підозри на адресу українських військових, які, як стверджує Москва, також могли використовувати ЗРК.

Bellingcat зазначає, що їм вдалося ідентифікувати чотирьох чоловіків, які нібито перевозили Бук, проте їхні імена в доповіді не називаються.

Автори документа повідомили про те, що передали результати розслідування Міжнародній слідчій групі під керівництвом Нідерландів, яка розслідує катастрофу MH-17.

Підсумкова версія доповіді об’єднала відомості, які учасники проекту збирали з відкритих джерел протягом року з моменту трагедії.

Як повідомляла прес-служба президента України, Нідерланди оприлюднять підсумковий звіт щодо краху Боїнга 15 жовтня.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Квітня, Середа
16 Квітня, Вівторок