<

За час п’ятої хвилі мобілізації до адміністративно-кримінальної відповідальності притягнуто 195 ухилянтів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:53 | 15.06.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Під час оперативної наради т.в.о. обласного військового комісара Роман Кулик розповів про виконання п’ятої черги мобілізаційного розгортання Збройних Сил України в області.

За словами Романа Кулика на території області завершуються заходи з виконання завдань п’ятої черги мобілізації. Станом на 15 червня цього року до курсів перепідготовки та навчальних центрів підвищення кваліфікації, навчально-військових полігонів поставлено 57 % військовозобов’язаних, 119 % офіцерів та 73 % техніки національної економіки, – повідомили в прес-службі Волинської ОДА

Виконано у повному об’ємі планове завдання у Маневицькому, Любешівському районах – 110 %, Горохівському та Локачинському ройонах – 100 %.

– Говорячи про виконання завдань п’ятої хвилі мобілізації, варто зазначити, що суттєво покращилась ситуація у Турійському, Володимир-Волинському районах та місті Ковелі щодо поставки техніки національної економіки  на укомплектування військових частин, – повідомив Роман Анатолійович. –  Виконали завдання щодо поставки автомобілів до 14 бригади Володимир-Волинський та Любомльський райони, але поряд із цим не забезпечили в повній мірі виконання щодо ремонту військової техніки у містах Луцьку, Нововолинську та Горохівському районі. Серед військових комісаріатів, які здійснюють поставку мобілізаційних ресурсів, найкращий стан справ у Ківецівському та Рожищенському військових комісаріатах, які виконали завдання на 81 та 75 %  відповідно. Проте не спостерігається позитивного зрушення у Любомльському, Шацькому та Старовижівському районах та місті Ковелі.

Відповідні цифри – свідчення недостатньо організованої роботи з виконання завдань п’ятої черги мобілізаційного розгортання. Основними причинами невтішних результатів є низький рівень придатності військовозобов’язаних за станом здоров’я, недостатня робота щодо оповіщення мобілізаційних ресурсів та пошуку тих, хто ухиляється від мобілізації.

– Відтак виникає ряд запитань до працівників військово-лікарських комісій щодо прийняття рішення щодо направлення на до обстеження або надання відстрочок за станом здоров’я, – розповів т.в.о. військового комісара.

У зв’язку із критичними зауваженнями, що прозвучали на адресу військово-лікарських комісій, голова облдержадміністрації зазначив: – Під час наради в Міністерстві оборони України Президент України та Міністр оборони акцентували увагу на роботі військово-лікарських комісій. Було дано доручення правоохоронним органам посилити контроль за роботою цих комісій. Також слід посилити інформаційно-роз’яснювальну роботі з лікарями, які проводять обстеження військовозобов’язаних.

Ще однією причиною неналежного виконання завдань п’ятої хвилі мобілізації є небажання деяких підприємств та організацій налагоджувати співпрацю із військовими комісаріатами.

– Тобто ці підприємства відправляють працівників, які підлягають призову, у відпустки або ж звільнять із місця роботи “минулим” числом, – пудсумував Роман Кулик. – За минулий тиждень до відповідальності притягнуто 14 громадян за ухилення від мобілізації. Всього ж під час п’ятої хвилі мобілізації до адміністративно-кримінальної відповідальності притягнуто 195 військовозобов’язаних.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер