<

За час повномасштабної війни Україна повернула тіла понад 400 загиблих

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:40 | 4.07.2022 / Новини / , /
Перегляди
84
/ Коментарі відсутні

Україні вдалося повернути тіла понад 400 загиблих протягом повномасштабної війни з росією.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пише Українська правда.

“У нас уже більше 400 тіл, які ми повернули… Але це точно мало, бо ми знаємо, що тіл є набагато більше. Росія не хоче показувати своїм громадянам масові передачі тіл. Вони розуміють, до якого вибуху це призведе, тому роблять це ледь не потайки, роблять це не афішуючи, і намагаються не передавати нам тіл.

Ще поясню одну ситуацію, яка є проблемою і буде проблемою в майбутньому. Ми проводимо ідентифікацію і генетичну експертизу за європейськими протоколами. Росія ж не підтримує європейські протоколи в принципі. Перебуваючи у стані орди та середньовіччя, вони мають свої протоколи.

І в майбутньому це буде великою проблемою, бо ті експертизи, які проводять вони, генетичні, точно не будуть співпадати, і ми, можливо, не будемо бачити у списках тих тіл, які вони нам будуть навіть передавати. Це проблема, але ми теж думаємо, як її вирішити”, – зазначила вона.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця