<

За 0,03 грами бурштину волинянин заплатить 6800 гривень штрафу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:14 | 16.01.2016 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

За незаконний видобуток сонячного каміння волинянин заплатить 6800 гривень штрафу.

Затримали чоловіка “на гарячому” у жовтні минулого року. Правоохоронці вилучили у нього 0,03 грами бурштину та обладнання для видобутку коштовного каменю, – повідомляє прес-служба волинської поліції.

Встановлено, що в жовтні 2015 року в урочищі «Лєжиця» Тоболівського лісництва Камінь-Каширськагролісу волинянин незаконно добував бурштин.

Для вимивання бурштину-сирцю чоловік використовував саморобний пристрій для відкачування води, виготовлений із двигуна до автомобіля марки «Mersedes-Benz» з приєднаними до нього пожежними рукавами. Він встиг зробити в ґрунті 10 ямкових отворів.

Правоохоронці вилучили у старателя мотопомпу, три пожежних рукава, акумуляторну батарею, шість трикутних пристосувань обтягнутих сіткою, поліпропіленову каністру ємкістю 20 л на 1/3 заповнену дизельним паливом, підсак, лопату, плащ зеленого кольору, Т-подібний металевий пристрій, три металевих палиці та пару гумових перчаток.

Окрім, знарядь для незаконного видобутку корисних копалин, правоохоронці вилучили у старателя ще 0,03 грами бурштину.

У ході досудового розслідування прокурор та підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості. Відповідно до її умов, чоловік повністю визнав вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

В угоді сторонами визначено міру покарання підсудному – штраф у розмірі 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 6800 гривень.

Камінь-Каширський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця