<

З вересня почнуть штрафувати українців, які не заплатили податки за свої квартири

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:37 | 25.07.2021 / Новини / , /
Перегляди
1448
/ коментарів 7

Українцям до 1-го липня розіслали платіжки з повідомленням про те, що протягом 60 днів потрібно заплатити податок на нерухомість. Уже з вересня податкова зможе штрафувати тих, хто не виконає своє зобов’язання.

Про це йдеться в ст. 266 Податкового кодексу, – повідомляє Обозреватель.

Платити потрібно за ту площу, яка перевищує норму. Для квартири “нормою” вважається 60 квадратів на людину, а для будинків – 120 квадратних метрів. За кожен “зайвий” квадрат потрібно платити 70,8 грн.

Наприклад, якщо на кожну людину – 100 квадратів, то заплатити доведеться за 40 квадратів. Цьогоріч це 2,8 тис. грн. Ті, хто вчасно не заплатить, повинні заплатити штраф.

Якщо заплатити із запізненням до 30 дні, то штраф становитиме 10%;

Якщо затримати довше ніж на 30 днів, то штраф заплатить 20%.

Відзначимо, в Україні розробили законопроєкт, який дозволить змінити правила податку на нерухомість. Замість площі депутати пропонують враховувати вартість житла. Це зроблено для того, щоб ті, хто володіє житлом у центрі міста й дорогих районах, платили більше, ніж ті, у кого житло розташоване в маленьких населених пунктах.

Податок поповнює місцеві бюджети. Крім того, місцева влада має право зменшити ставку податку або збільшити норму щодо площі.




коментарів: 7
  1. От не розумію, яке державі взагалі діло до того, яку квартиру Я САМ собі купив, за свої, кровно зароблені? Придумали собаки закон, щоб косити бабло, на рівному місці.

    • Ще трохи почекай то будеш і за свою собаку податок платити і за те що хочеш покосити траву під будинком і за рівне місце.. А придумати закон як з людей кровно зароблені бабоси тягнути то така їхня робота

    • Дякуємо за ідею.
      Найближчим часом обговоримо це питання і обов’язково вам повідомимо.

  2. Платити потрібно за ту площу, яка перевищує норму.
    Сначала ДАЙТЕ по норме, а если норма превышена, то за превышение нормы надо платить. Так будет справедливо. Но за справедливостью это не сюда.

  3. Закон прийнятий у 2015 році має діяти для тих ,хто придбав нерухомість після прийняття цього закону,бо закон зворотньої дії не має,це по перше. А взагалі ставку податку і метраж приймають місцеві депутати, яких ми часто вибираємо на свою голову,щоб вони створювали нам проблеми. Я думаю що їх потрібно трохи потрясти за одне місце. Мені так хочеться пожити без держави, без податків, без чиновників і трутнів.Ну живуть же якось інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер