<

З вересня усі пенсії в Україні виплачуватимуть на картку: пояснення Мінсоцполітики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:40 | 12.04.2021 / Новини / /
Перегляди
20
/ коментарі 2

Пенсії в Україні від вересня 2021 року будуть нараховувати на банківський рахунок. Кожен громадянин може обрати той банк, який йому більше до вподоби, до 1 вересня.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, – повідомляє ТСН. Волинь пост пише, що Музиченко наголосив, що якщо громадяни до вересня не оберуть банк, то орган, який здійснює виплату, самостійно відкриватиме банківські рахунки для таких громадян, а після – сповістить таких пенсіонерів про це.

“У нас існує процедура проведення цього заходу в один дотик. Пенсіонер або одержувач соціальної допомоги вибирає банківську установу, звертається туди, оформляє рахунок, інформація про цей рахунок надходить з банку самостійно в орган, який забезпечує виплату. Людині нікуди ходити не треба”, – розповів заступник голови Мінсоцполітики.

За його даними, нині в Україні майже 70 % пенсіонерів вже отримують виплати через банківські установи і обрали свій банк самостійно.

До слова, подібна ініціатива Мінсоцполітики набуває чинності від 1 вересня, виняток – інваліди першої групи, і пенсіонери, віком від 80 років.




коментарів: 2
  1. Коротше 79літ бабці з глухого полісся і шкандибай називається за надцять км до найближчого банкомата в райцентр

  2. Але в кожної бабці є сини, дочки, внуки, внучки.Потрібно щоб платили нормальну пенсію,а щоб одержати це не проблема.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер