<

З України в офшори вивели $148 мілярдів – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:23 | 2.04.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 2

За різними оцінками, за період із 1991 року і по сьогоднішній день з України в офшори виведено капітал на суму 148 мільярдів доларів.

Про це пише у своїй статті для ZN.UA провідний науковий співробітник ДУ “Інститут економіки та прогнозування” НАН України Інна Шовкун.

“За різними оцінками, починаючи з 1991 р з України в офшори виведено капітал на суму 148 млрд дол. Не всі ці багатства виводилися з країни корупційної клептократичною владою. Бізнес використовує офшори для легального зниження податкового навантаження, зменшення ризиків, спрощення судового захисту своїх інтересів”, – йдеться у статті.

Автор вказує, що створення в Україні сприятливих фіскальних умов буде сприяти поверненню у країну капіталів у вигляді прямих іноземних інвестицій і кредитів.

“Навіть зараз кошти з офшорів грають важливу роль у промислових інвестиціях. Зокрема, частка Кіпру у прямих іноземних інвестиціях, накопичених у промисловості України, становила 19,3%, або 2,6 млрд дол. (на 1 жовтня 2016 р.), Нідерландів – 12,8%, або 1,7 млрд дол. Кошти з офшорів надходять в економіку також у формі боргового фінансування”, – підкреслює Шовкун.

Економіст також зазначає, що зараз у тіньовому секторі економіки “обертаються” кошти, які приблизно становлять 35-40% обсягу офіційного ВВП країни.

Раніше повідомлялося, що в офшорах осіло 1,5-2 річних ВВП України (від 117 млрд дол. до 167 млрд доларів), а щорічні офшорні втрати України сягають 11-12 млрд доларів.




коментарів: 2
  1. 148 мільярдів доларів,це тільки за останні чотири роки….чинуши про себе дбають…кнопкодави…”слуги народу”….їх прибічники…однопартійці….вибрані НАМИ…реформовані….пролюстровані….що залишається для НАС…війна,де гинуть НАШІ діти….реформа освіти…реформа медицини…реформа МВД…пенсійна реформа ….”ріст ВВП”…”збільшення робочих міст”…значне підвищення оплати комуналки…голодування шахтарів…заборгованість по зарплаті….знищення вугільної галузі Львівсько-Волинського басейну…безчисленні акції протесту….бездоріжжя…ріст цін на продукти харчування…зневірення…Але є впевненість….що все зміниться…офшорними коштами мало хто встигне скористатися….бо МИ УКРАЇНЦІ…при бажанні….можемо усе…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер