<

З понеділка Чернівецька та ще 7 областей можуть стати «червоними»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:27 | 28.02.2021 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила запровадити з 1 березня на території Чернівецької області «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у телеграмі, – передає Українська правда.

“Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 01 березня 2020 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Чернівецької області та застосувати на території Чернівецької області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “червоного” рівня епідемічної небезпеки”.

Крім Чернівецької, Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська та Тернопільські області можуть найближчими днями бути переведені в “червоний” рівень епідемічної небезпеки.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко у фейсбуці, – передає Українська правда.

“Варто відмітити, що Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська та Тернопільські області перебувають в помаранчевому рівні епідемічної небезпеки.

Тобто ці області потенційно також можуть найближчими днями бути переведені в “червоний” рівень”, – йдеться у дописі.

Ляшко нагадав, що, за результатами засідання Державної комісії ТЕБ та НС, з 1 березня Чернівецька область перебуватиме у “червоному” рівні епідемічної небезпеки, і на території області діятимуть обмеження, які діяли в країні під час жорсткого зимового карантину.

Ляшко зазначив, що тижневі темпи зростання кількості пацієнтів у “ковідних” лікарнях пришвидшилися з 15% до 25%. Щодня в ці лікарні госпіталізують на 50-60% більше пацієнтів, ніж виписують. Середня зайнятість усіх типів ліжок “ковідних” лікарень у Чернівецькій області складає 60%.

З 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з розділенням областей за рівнем коронавірусної небезпеки.

“Червоний” рівень встановлюється рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за ініціативою міністра охорони здоров’я протягом 48 годин з моменту настання підстав для запровадження цього рівня епідеміологічної небезпеки. Рішення Держкомісії ТЕБ та НС набирає чинності не раніше ніж через 2 дні з дати його оприлюднення.

На території регіонів з “червоним” рівнем, крім обмежень, що діють на “жовтому” і “помаранчевому” рівні також заборонено:

  • роботу закладів харчування, крім доставки і замовлень на винос;
  • роботу ТРЦ та інших закладів розважальної діяльності;
  • роботу магазинів і ринків, окрім тих, де не менше 60% площі призначені для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медпризначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими ЗМІ, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання;
  • роботу фінустанов, операторів поштового зв’язку, техобслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, перукарень та салонів краси за попереднім записом;
  • виконання робіт із збирання і заготівлі відходів;
  • провадження діяльності з надання телекомунікаційних послуг (приймання відвідувачів здійснюється за попереднім записом);
  • приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів, історико-культурних заповідників. Кіно- та відеозйомки дозволені за умови обмеження доступу до місця зйомки сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), масок; 
  • роботу спортзалів, фітнес-центрів, басейнів тощо; 
  • проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів;
  • роботу закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 23:00 до 6:00 наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів;
  • діяльність непродовольчих ринків;
  • відвідування закладів освіти незалежно від форми власності, крім дитсадків, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти. 




коментарів: 2
  1. Не знав, що Буковель в Чернівецькій області ,тому перебуватиме у “червоному” рівні епідемічної небезпеки?

  2. Так не страшно ,комісія постановила:Комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 01 березня 2020 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки,ну а у нас на вулиці 2021 рік,тому і не страшно:)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер