<

З початку року від COVID-19 померли п’ятеро волинян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:05 | 6.01.2023 / Новини / /
Перегляди
152
/ Коментарі відсутні

Захворюваність на грип, ГРВІ та COVID-19 в області зростає. З 1 січня від коронавірусної інфекції померли п’ятеро волинян, – про це Суспільному повідомила завідувачка відділу імунопрофілактики обласного центру контролю і профілактики хвороб Беата Серватович.

Про це повідомляє Суспільне.

З її слів, епідситуація щодо COVID-19 почала погіршуватися впродовж трьох останніх тижнів 2022-го року. Від початку 2023-го з 84 лабораторно підтверджених випадків – п’ять летальних.

«Це люди похилого віку, які у своєму анамнезі мали хронічні захворювання серцево-судинної системи та цукровий діабет, а також не мали щеплення проти коронавірусної хвороби», – говорить Беата Серватович.

На Волині зараз циркулює вірус грипу А, каже фахівчиня.

«З початку епідсезону лабораторія обласного центру контролю і профілактики хвороб підтвердила 285 випадків. З них 65% хворих діти віком до 17 років. Паралельно з вірусом грипу А з групи респіраторних інфекцій виділені віруси парагрипу, аденовіруси, риновірус», – каже Беата Серватович.

Зі слів фахівчині, найбільше на гострореспіраторні інфекції та грип хворіє молодь та люди середнього віку, адже вони соціально активні та працюють в організованих колективах. Перебіг грипу в епідсезоні 2022-23 року розпочинається різко, з високої температури та ломоти у тілі.

«Пацієнти зазвичай можуть сказати навіть точну годину, коли вони захворіли. Цікавинкою цього грипу є те, що він може проходити у двоетапний період підвищення температури», – каже епідеміологиня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер