<

З початку року 16 дітей захворіли на туберкульоз у Волинській області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:18 | 25.03.2021 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Із початку року на Волині туберкульоз діагностували у 16 дітей.

Про це 24-го березня розповів генеральний директор КП «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» Іван Нискогуз під час пресконференції, присвяченої Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом, – передають Волинські Новини.

Він звернув увагу, що за останній рік кількість виявлених випадків захворювання в дітей зросла, зокрема через карантин, коли всі залишалися по домівках.

«У 2018 році було 24 дитини з туберкульозом, у 2019 році – 15, а у 2020 році – 21. Цього року, очевидно, дітей, хворих на туберкульоз, буде більше, адже з початку року захворювання вже виявлено у 16 дітей», – сказав Іван Нискогуз.

Один випадок зареєстровано в сім’ї, де захворіли батьки та четверо дітей.

«Я працюю із 1985 року з дітками, хворими на туберкульоз. Раніше ми лікували багато дітей, проводили курси хіміопрофілактики стаціонарно, потім лікували дітей із локальними формами, а зараз знебацилюємо їх і відправляємо на амбулаторне лікування», – розповіла завідувачка педіатричним відділенням Людмила Кирилюк.

Як додала, зараз у відділенні, до прикладу, лікується чотиримісячне немовля: «І раніше були дітки до року. У цих випадках ми знаходили туберкульоз у дідусів і бабусь».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок