<

З перевізниками, які порушують умови укладених договорів, потрібно розривати угоди, – Володимир Гунчик

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:59 | 30.03.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

В області на ринку пасажирських перевезень назріла соціальна напруга. Про це під час оперативної наради повідомив директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка.

За словами Івана Івановича, така ситуація склалася з кількох причин: це і різке здорожчання пального та запчастин, і зростання курсу долара, і велика кількість пільговиків, – відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

– Частково це питання вдалося врегулювати після підняття тарифів на проїзд, – запевнив Іван Мирка. – Так у приміському та міжміському сполученні в межах області встановлено тариф 0,35 грн. – для платників ПДВ та 0,42 грн. – для єдиного податку за один кілометр. Проте, на даний час, є проблема з налагодженням транспортного сполучення до садівничих товариств «Воротнів», «Шепель», «Промінь» та інших. Вирішити це питання можна шляхом збільшення компенсаційних виплат за перевезення за пільговий проїзд. Також залишаються болючими питання забезпечення приміських перевезень там, де через незадовільний стан доріг, перевізники відмовляються від обслуговування маршрутів.

Також зазначив Іван Мирка: департамент інфраструктури та туризму облдержадміністрації підготував перелік таких доріг й подасть на розгляд сесії обласної ради у квітні. Кошторис – понад чотири мільйони гривень.

– Із березня ми активізували роботу щодо контролю за виконанням перевізниками договорів, – наголосив Іван Мирка. – За нехтування обов’язками згідно з встановленими маршрутами у березні департаментом інфраструктури та туризму було надіслано підприємцям-перевізникам сім попереджень.

Окрім того, вже у квітні на підставі інформації, яку надасть профільне управління Міністерства доходів і зборів, в області здійснять контроль щодо щодо розміру оплати праці найманих водіїв за перший квартал 2015-го року.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик доручив директорові департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації підготувати до наступної оперативної наради інформацію про заходи з відновлення та ремонту доріг, які планують провести в області у 2015-му році.

Окрім того, Володимир Петрович зазначив, що частину коштів, які надійдуть  з перевиконання місцевих бюджетів, слід спрямувати на відновлення доріг.

Що ж стосується недобросовісних перевізників, які порушують умови укладених договорів, то, на думку голови облдержадміністрації, з ними потрібно розривати угоди та проводити нові тендери.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа