<

З окупованим Донбасом можуть відновити залізничне сполучення, – Пристайко

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:24 | 16.12.2019 / Новини / , , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В МЗС України розглядають можливість відкриття залізничного контрольного пункту в’їзду-виїзду (КПВВ) на лінії зіткнення з тимчасово окупованими територіями Донбасу.

Про це в інтерв’ю УНІАН розповів міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, – пише ТСН.

За словами глави МЗС, з ОРДЛО можуть відновитися пасажирські та вантажні перевезення.

“Я не виключаю ні пасажирського, ні вантажного сполучення. У нас дуже багато роботи, яку треба зробити, щоб відновити це сполучення.

Безумовно, якщо є інфраструктура, тут нескладно порахувати, де є автомобільні шляхи, де є залізничні шляхи, і де взагалі можливий перехід людей. Але не тільки. Є певні ділянки, які не пов’язані безпосередньо з переходами”, – сказав Пристайко.

Він додав, що на нормандському саміті лідери країн висловили побажання, щоб впродовж 30-ти днів були визначені нові можливі КПВВ. Міністр розповів, що очевидним кандидатом для відкриття нового КПВВ є Золоте, де з українського боку давно вже побудовано КПВВ.

Нагадаємо, в Парижі 9-го грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це – перший “нормандський саміт” з осені 2016-го року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї – з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць “Нормандського формату”, а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч “четвірки” розпочалася на дві з половиною години пізніше. Також відбулися перші перемовини віч-на-віч Зеленського та Путіна.

Зустрічі тривали майже до опівночі за Києвом, після чого лідери “нормандської четвірки” дали разом пресконференцію та оприлюднили спільну заяву. 

Володимир Зеленський під час спілкування з пресою назвав головною перемогою саміту в Парижі обмін полоненими до кінця року у форматі всіх на всіх, але визнав, що цього “замало”. Сторони під час зустрічей також обговорили “газове питання”, контроль кордону на Донбасі, а також домовились про наступний саміт протягом чотирьох місяців.  




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер