<

З Києва вилетів літак для евакуації українців з Китаю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:54 | 19.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Літак авіакомпанії SkyUp, яким з Китаю до України будуть евакуйовані 49 українців і близько 25 іноземців, вилетів із Києва 19-го лютого о 02:50.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що Україна отримала дозвіл на здійснення польоту спеціальним рейсом з Києва до Уханя, Китай.

Як повідомили у пресслужбі Кабміну, літак повернеться до України 20-го лютого о 8:00 ранку.

«Ми повністю готові до процесу евакуації громадян та відправлення літака до Уханя. Команда, яка полетить до китайської провінції пройшла відповідне навчання. Вони зможуть надавати допомогу згідно зі встановленими правилами епідемічної безпеки», – наголосила глава МОЗ Зоряна Скалецька.

Раніше повідомлялося, що літак прибуде в аеропорт Бориспіль.

Зазначають, що евакуації не підлягають люди з симптомами гострої респіраторної інфекції.Евакуйованих з Уханя громадян, а також членів екіпажу помістять на обсервацію мінімум на 14 днів. Місце ізоляції громадян буде під цілодобовою охороною Національної гвардії та Національної поліції.

Наразі фахівцями опрацьовуються 4 варіанти об’єктів у різних регіонах України.

Держсекретар МЗС Андрій Заяць повідомив, що до України будуть евакуйовані 49 українців і до 25 осіб іноземців (громадян Ізраїлю, Норвегії, Чорногорії, Аргентини, Панами, Коста-Ріки, Домініканської Республіки, Еквадору та Іспанії).

“Іноземні громадяни будуть евакуйовані відповідно до норм міжнародної взаємодії та пройдуть обсервацію разом з українцями, а пізніше будуть відправлені до себе додому”, – зазначив дипломат.

У свою чергу Голова ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що всі правоохоронні структури, зокрема МВС, Нацполіція, Нацгвардія, ДСНС готові до виконання своїх завдань за призначенням, починаючи з зустрічі, супроводу, забезпечення охорони місця проведення обсервації.

“В районі цього місця буде розгорнутий оперативний штаб, який буде координувати дії всіх органів, залучених до заходів із забезпечення обсервації”, – додав він.

До слова, станом на 18-те лютого у світі зареєстровано 73 335 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, зокрема, із зазначених, 1873 летальних. Одужали 12 842 людини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер