<

З карток українців із січня вкрали півмільярда гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:17 | 10.09.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міліція зафіксувала за 8 місяців 20 тисяч фактів шахрайства.

За останні 8 місяців міліція зафіксувала 20 тис. фактів шахрайства з платіжними картами фізичних осіб, які спричинили 500 млн грн збитків. Про це повідомляє прес-служба МВС.

За словами начальника Управління боротьби проти кіберзлочинності Сергія Демедюка, зловмисники йдуть на дуже дорогі і витратні заходи. Вони винаймають фахівців, розробляють спеціальні програми для викрадення баз даних з комерційних структур, які накопичують таку інформацію.

“Наприклад, якщо в супермаркеті вам пропонують отримати бонусну карту, ви повинні там вказати свої дані. У певних випадках просять вказати і номери банківських карток. Така база даних накопичується… Це найбільш вразливі місця, звідки береться інформація, якою потім користуються шахраї”, – повідомив Демедюк.

Чиновник повідомив про те, що на сайті МВС впродовж двох місяців може з’явитись база даних банківських карток і мобільних номерів шахраїв. Зараз ця база знаходиться на стадії тестування. У неї будуть вносити інформацію як правоохоронці, так і банки.

Громадянин, котрий здійснюватиме ту чи ту фінансову операцію на невідомому йому ресурсі чи за якимсь оголошенням, зможе перевірити інформацію, яку пропонує ресурс для оплати фінансової операції чи з якого номера дзвонить людина”, – зазначив Демедюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер