<

З’явилися деталі щодо нової підозри фігуранта справи Гандзюк Павловського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:16 | 27.02.2020 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Фігуранту справи про вбивство радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк Ігорю Павловському оголосили нову підозру. Вона стосується незаконного заволодіння транспортними засобами на суму близько 5-ти мільйонів гривень у складі організованої злочинної групи. Також підозри оголосили ще 4 особам, які, за даним слідства, входили в його злочинну організацію.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на Офіс генерального прокурора. 

Йдеться про самого Ігоря Павловського, який є обвинуваченим у приховуванні злочину проти Катерини Гандзюк та підозрюваним у створенні організованої злочинної групи на Херсонщині, яка вчиняла у Херсонській області насильницькі дії щодо громадян та підпалювала їхнє майно з метою залякування та припинення громадської діяльності.

Ще двоє підозрюваних, за інформацією джерел hromadske, — його помічники: Ганна Калюжна та Валерій Одінцов. Останній в раніше озвученій версії слідства був помічником, водієм Ігоря Павловського та був присутнім під час організації злочину проти Катерини Гандзюк.

Його допитували у справі нападу на активістку та відпустили. Ще одну підозру оголосили посадовій особі суб’єкту господарювання, турку, який нібито і звертався до Павловського з ініціативою заволодіння транспортними засобами. 

Також відомо, що 26-го лютого на Херсонщині провели 10 обшуків за місцями проживання фігурантів. Слідчі дії відбулися за нововиявленими обставинами у провадженнях за фактом нападу на Катерину Гандзюк. Фігурантів нової справи не затримали, але викликали на допит, наступного тижня планується обрання їм запобіжного заходу.

Окрім того, у повідомленні Офісу генерального прокурора зазначено, що 26-го лютого 2020-го року суд дозволив перевести до установи попереднього ув’язнення в м. Києві окремих співучасників нападу на Катерину Гандзюк, які відбувають покарання відповідно до вироку Покровського райсуду Дніпропетровської області від 6-го червня 2019-го року, для участі у слідчих та процесуальних діях. За інформацією джерел hromadske, йдеться про Сергія Торбіна та Володимира Васяновича.

За словами прокурора у справі, раніше провадження щодо групи Павловського не розслідували місцеві правоохоронці, хоча вже на той час інформації було достатньо для повідомлення їм про підозру. Наразі провадження у головному слідчому управлінні СБУ під керівництвом Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, 20-го січня на Херсонщині СБУ та Офіс прокуратури провели спецоперацію та оголосили 9 підозр. Серед них двоє фігурантів справи вбивства Катерини Гандзюк.: Ігор Павловський та Сергій Торбін.

За даними слідства, Павловський створив злочинну організацію, яка займалася залякуванням людей, пошкодженням їхнього майна, масовими заворушеннями на замовлення.

У підозрі йдеться про два епізоди: підпал двох автомобілів двох активістів Олександра Цегельника та Юрія Марудова у квітні 2018-го року та масові заворушення біля Олешківської районної державної адміністрації.

Також, за даними слідства, під час обшуків у будинку Ігоря Павловського 20-го січня знайшли вогнепальну зброю.

21-го січня Павловського суд взяв під варту на два місяці, членів формування відправи під особисте зобов’язання та нічний домашній арешт. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа