<

З’явились імена загиблих та винуватця моторошної ДТП на Ківерцівщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:48 | 22.02.2019 / Новини / /
Перегляди
21
/ коментарі 2

У селі Дачне Ківерцівського району в аварії загинули водій таксі та його пасажирка. Іншу пасажирку – 9-річну дитину – госпіталізували в реанімацію. Винуватець аварії – колишній працівник правоохоронних органів Геннадій Єпіфанович, був напідпитку.

Нагадаємо, ДТП сталася після 19-ї години 21 лютого в результаті зіткнення двох легковиків та автобуса, повідомили у Волинській поліції.

Зіткнулися три транспортні засоби

ДТП сталася за участі трьох транспортних засобів: «Mercеdеs-124», «Chevrolеt Aveo» та автобуса «Богдан».

Загинули 44-річний водій та 32-річна пасажирка «Chevrolеt Aveo». Обоє – з Луцька. 9-річна дівчинка – жителька Ківерцівського району – теж їхала в цьому авто.

За кермом автомобіля «Mercеdеs-124» перебував 45-річний ківерчанин, а автобусом «Богдан» керував 58-річний лучанин. Він у ДТП не травмувався.

Таксі везло пасажирів з Луцька до Ківерців

Як повідомляютьВолинські Новини із посиланням на очевидців, таксі «Chevrolet Aveo» їхало із пасажирами з Луцька до Ківерців.

Поблизу перехрестя в Дачному таксі зіткнулося з рейсовим автобусом, який в той час рухався без пасажирів, та легковиком «Mercedes-Benz».

У аварії загинув водій таксі Олег Мирошников. Як пишуть на сторінці «Морячок-Таксі» у Фейсбуці, він працював таксистом 8 років, виконав більше 18 тисяч замовлень.

Також у аварії загинула інженер служби розподільних мереж «Волиньобленерго» Софія Швець. Її 9-річна донька отримала травми. Дівчинку госпіталізували. Як розповіла лікарка ВОДТМО Мирослава Набухоцька, стан дитини важкий.

«Ретроградна амнезія, вона не пам’ятає того, що сталося, не знає. Каже «де ж я могла так сильно вдаритися», – розповіла лікарка.

За кермом «Мерседеса» був екс-поліцейський у стані алкогольного сп’яніння

За кермом автомобіля «Mercеdеs-124», який спричинив смертельну аварію у селі Дачне Ківерцівського району, перебував колишній працівник правоохоронних органів Геннадій Єпіфанович. 

За інформацією поліції, попередньо встановлено, що водій, який керував автомобілем «Mercеdеs-124», був у стані алкогольного сп’яніння, хоча спочатку від проходження тесту на вміст алкоголю відмовився.

«Відразу після аварії Єпіфанович пересів на пасажирське сидіння і заявив, що «всі питання – до водія. Мав всі ознаки алкогольного сп’яніння, але проходити тест на вміст алкоголю він навідріз відмовився, це зафіксовано на відео», – каже чоловік загиблої.

Волинські Новини з’ясували, що освідували Єпіфановича лише близько опівночі, хоча аварія трапилась о 19 годині. За результатами тесту, який провели за декілька годин, в крові Єпіфановича було 1.16 проміле алкоголю.

Зараз Єпіфанович перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

«Вирішується питання щодо затримання водія автомобіля «Mercеdеs-124» відповідно до ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та відкриття за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років», – прокоментували у поліції.

Чоловік загиблої просить не зам’яти справу

Чоловік загиблої, Юрій Швець, просить правоохоронців не зам’яти справу, а покарати винного. Він каже: «Колишніх поліцейських не буває, але винуватця аварії треба покарати».

Чоловік загиблої – Юрій Швець розповів, що трагедія сталася, коли дружина поверталася з роботи.

«Моя дружина вчора верталася з роботи додому на «Морячок-таксі», їхали десь в 5-7 годині. Позаду них їхав цей. Одразу кажу: якщо якісь його товариші, друзі чи супер-пупер впливові знайомі будуть звертатись, то нам байдуже! Нам не треба жодної допомоги, не видзвонюйте до нас, не шукайте. Він повинен отримати покарання згідно з чинним законодавством. Я кажу про Геннадія Єпіфановича, колишнього начальника карного розшуку поліції. Ця п’яна «людина» повинна отримати покарання, бо він на той світ відправив двох людей. Невинні люди їхали додому, а це п’яне би*ло дозволяє собі сідати за кермо нетверезим.

Його потрібно покарати, щоб знайомі не «зам’яли» справу. Звертаюся до правоохоронців: повірте мені, мені дуже важко, емоції дуже сильні, складні, таке відчуття, що це якийсь кошмарний сон. Покарати необхідно, щоб він не вчиняв подібного й інші думали головою», – наголосив Юрій Швець.

Також чоловік додав, що стан дочки після аварії нормалізується.

«Дитина зараз у лікарні. Через 2-3 дні їй треба буде робити операцію на гомілці, є забої легенів, гематоми на обличчі. В принципі, кажуть лікарі, стан нормальний. Ще тиждень-два і наша Христинка буде вдома.

А похорон Софії буде завтра на 12:00 в селі Небіжка, хто небайдужий – приходьте, хай вас таке горе обходить стороною», – каже Юрій Швець.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер