<

З’явилася електронна петиція про підвищення пенсій шахтарям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:21 | 18.09.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ коментарів 6

Петицію «Про підвищення пенсій шахтарям» зареєстрували на сайті електронних петицій 11-го вересня.

Станом на 18-те вересня вона набрала 46 голосів. Автор петиції Євген Баклушин.

“У кожного з нас, є близькі або далекі родичі, а можливо це і хтось із Вас, хто присвятив себе і всю свою трудову діяльність гірничої справи. На жаль, не всі змогли забезпечити собі мінімальний підземний стаж, встановлений у 2008 р. на рівні 15 років і отримати гідну пенсію.

Багато хто працював у підземних умовах при СРСР і в перші роки Незалежності України і заробив 10 років обов’язкового на той момент підземного стажу, або за станом здоров’я або з виходу на пенсію вже не змогли віддати себе небезпечній і важкій професії шахтаря. Ми не повинні залишатися осторонь і докласти всіх зусиль для справедливої оцінки недооціненого праці. Підпиши петицію до Президента України «Про Підвищення пенсій шахтарів”, – написав автор петиції у листі інтернет-виданню «БУГ».

З метою поліпшення соціально-побутових умов пенсіонерів які працювали в підземних умовах при СРСР та в перші роки незалежної України, пропонується внести зміни в статтю 8, Закону України “Про підвищення престижності шахтарської праці”,а саме, статтю 8 викласти в наступній редакції:

“Мінімальний розмір пенсії шахтарям, які відпрацювали на підземних роботах не менш як 15 років або 10 років до набрання чинності цього Закону для чоловіків та 7,5 років для жінок за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, встановлюється незалежно від місця останньої роботи, у розмірі 80 відсотків його заробітної плати (доходу), визначеної відповідно до статті 40 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, з якої обчислюється пенсія, але не менш як три розміри прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність. Для обчислення розміру пенсій за віком за кожний повний рік стажу роботи на підземних роботах до страхового стажу додатково зараховується по одному року.”




коментарів: 6
  1. Підвисять шахтарям пенсії , то у Новіку з тих радощів, міські начальнички комунальні тарифи знову підвисять !

    • Пенсії то зло капіталізму. Он у СРСР до кінця 70х взагалі пенсій не було і все було ок, а як тільки почали давати пенсії то за 10років і розвалили державу. Пенсії то зло, нє?

  2. Нє то просто в тебе не хватає мозгів.Доживеш до 60 років то тоді побачиш яке то зло.

  3. знаю одного такого шахтаря пенсіонера, отримував пенсію 4 був людиною, щось по хазяйству робив, Гройсман підвищив до 10 тепер з барів не вилазить, спився))) дайте йому ще 20. пенсія – зло))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер