<

З будівлі в центрі Донецька демонтували останні герби України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:29 | 25.10.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Активісти самопроголошеної «ДНР» зібрались сьогодні, 25 жовтня, у центрі Донецька. Тут демонтували чотири українських герба з тризубами з будівлі «Води Донбасу». Людям байдуже, адже в місті майже не залишилось української символіки.

Новину передає «Преса України» посилаючись на повідомлення сепаратистських інформаційних ресурсів.

Сепаратисти не приховують, що це одні з останніх зразків української символіки, які залишилися в Донецьку. Демонтовані герби зібрали у коробки. Активісти хочуть відправити зібране «сміття» Президенту України Петру Порошенку. Такий, свого роду знаковий підхід, активісти «народної республіки» пояснили так: «Хочемо зібрати осколки і відправити в Київ – нехай Порошенко збирає це патріотичне «Лего», раз не може зібрати країну, яка розвалюється».

Варто відзначити, що більшість донеччан на таку акцію взагалі не реагували. Мовляв, їм немає різниці до державної символіки, адже в місті її вже не залишилось.

«Де ж її взяти? Їх символів і гербів у ДНР сьогодні після року війни практично не знайти», – відповів один з активістів на питання, чи буде прибрано з вулиць Донецька інша символіка України.

Сепаратистські ЗМІ також повідомили про те, що правоохоронці не стали заважати демонтажу національної символіки. Щоправда чиї сам «правоохоронці» прибули на місце події, журналісти із «ДНР» не уточнили.

Цікавим також є і той факт, що сьогодні 25 жовтня, прихильники «Донецької народної республіки» святкують другу річниць «національного прапору». Саме тому демонтаж українського гербу став для «днрівців» символічним «прецедентом».

20151025151736
20151025151749




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер