<

З 2028-го року в Україні заборонять білборди з політичною рекламою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:07 | 19.07.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Відповідно до прийнятого Виборчого кодексу, з 2028 року буде заборонена зовнішня політична реклама та обмежені видатки на агітацію у ЗМІ.

Про це Українському радіо повідомили представники громадської організації “Центр UA” на закритому заході для журналістів, -передає UA: Українське радіо.

“За новими нормами, з 2028 року будуть обмежені витрати на політичну агітацію у медіа. Сума витрат не повинна буде перевищувати трьох тисяч мінімальних заробітних плат. Наразі ця сума близька до 12,5 мільйонів гривень”, — зазначила журналістка Ірина Жданова.

Як було повідомлено, також з 2028 року зміни торкнуться й зовнішньої політичної реклами, зокрема, будуть заборонені білборди.

“Проте, хоча експерти “Центру UA” були учасниками робочої групи, яка працювала над поправками, кінцевого тексту вони не бачили, оскільки Виборчий кодекс ще не опублікований”, — підкреслила журналістка.

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада ухвалила проект Виборчого кодексу № 3112-1.  За нього віддали голоси 230 народних депутатів. Ключовим у новому кодексі є застосування пропорційної системи з відкритими списками. 

Кодекс набирає чинність з 1 грудня 2023 року, і на позачергові парламентські вибори 21 липня 2019 року його норми поширюватися не будуть.




один коментар
  1. Для чого будувати плани на 8 років наперед, якщо плани 10річної давності досі не втілені в життя? Постановка пріоритетів на рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер