<

З 14-го січня в області прийматимуть документи на виготовлення паспортів із електронним чіпом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:54 | 11.01.2016 / Новини /
Перегляди
214
/ Коментарі відсутні

З 14 січня в області прийматимуть документи на виготовлення паспорта громадянина України із безконтактним електронним носієм.

Нагадаємо, раніше Державна міграційна служба України повідомляла, що розпочинає прийом документів щодо отримання нових паспортів громадянина України у вигляді ID-карток з 11 січня 2016 року, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Яким чином на Волині відбуватиметься оформлення та видача паспорта громадянина України із засобами реєстру – під час оперативної нарди в голови облдержадміністрації 11 січня повідомив виконувач обов’язків начальника Управління ДМС у Волинській області Іван Войцешук.

У грудні 2015 року прийнята постанова Кабміну, яка передбачає, що з 1 січня 2016 року засобами єдиного державного демографічного реєстру паспорт громадянина України, зразки бланків якого затверджено постановою, оформлюється уперше після досягнення 16-річного віку.

Документ виготовляється у вигляді картки, що містить безконтактний електронний носій. Особам, які відповідно до своїх релігійних переконань подали заяви про відмову від отримання такого паспорта, оформлюють паспорт, що не містить безконтактного електронного носія. Відсьогодні Управління ДМС у Волинській області працює в тестовому режимі, а вже з 14 січня прийматиме документи на виготовлення перших паспортів з електронним чіпом.

Обладнання поставлене, завтра розпочнуть заняття з алгоритму дій. До кінця місяця встановлять дві нові станції для виготовлення таких паспортів у Локачах та Любешові, де виділили додаткові кошти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер