<

З 1 січня 2016 року в Україну заборонено ввозити авто старше 5 років

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:35 | 29.04.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ 1 коментар

З 1 січня 2016 року, згідно з підписаною угодою з ЄС, в Україну буде заборонено ввезення автомобілів, які не відповідають екологічним вимогам стандарту Євро-5, тобто старше 5 років.

Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко, – пише Forbes.

«З підписанням угоди з ЄС Україна взяла на себе зобов’язання, що з 1 січня наступного року в Україну буде заборонено ввезення автомобілів, які не відповідають екологічним стандартам Євро-5», − сказав Назаренко.

За його словами, стандарт було введено в Європі в 2009 році, він забороняє імпорт автомобілів, що були у вжитку більше 5 років.

«В угоді з ЄС ми підписали ці умови, і скасувати цей закон ми вже не можемо», − сказав Назаренко.

Він зазначив, що з 1 січня 2014 року по 1 січня 2016 року в Україні діє екологічний стандарт Євро-4.

Довідка. Євро-4 − екологічний стандарт, що регулює вміст шкідливих речовин у вихлопних газах автомобілів, введений в Євросоюзі в 2005 році. Сертифікат Євро-4 підтверджує відповідність автомобіля чи будь-якого іншого транспортного засобу європейським екологічним стандартам, основним показником якого є рівень викиду в атмосферу шкідливих речовин − вуглекислого газу, оксидів азоту і вуглеводнів, та ін.

Євро-5 − стандарт обов’язковий для всіх нових вантажних автомобілів, що продаються в Євросоюзі, з жовтня 2008 року і для всіх легкових авто − з 1 вересня 2009 року. Норми щодо викидів: СН до 0,05 г/км, CO до 0,8 г/км і NOy до 0,06 г/км.

Оскільки реальна дія екологічного стандарту Євро-5 в країнах Євросоюзу та США встановилося в 2009 році, відповідно, автовиробники почали випуск автомобілів, що відповідають новим правилам, після вересня 2009 року. Для авто, які не відповідають класу Євро-5, буде необхідне обов’язкове переобладнання двигуна.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер