<

З 1 липня 2015 року підприємці – спрощенці ІІІ групи зобов’язані застосовувати РРО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:02 | 2.04.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Для платників єдиного податку ІІ групи застосування касової техніки обов’язкове з 1 січня 2016 року.

На цих важливих моментах податкового законодавства особливо наголосили представникам бізнес-середовища під час проведення тематичного семінару, що відбувся в ГУ ДФС Волині 1 квітня 2015 року.

Лише ті підприємці –спрощенці першої, другої, третьої груп, які здійснюють діяльність на ринках, або продають товари через дрібнороздрібну мережу за посередництвом засобів пересувної торгівлі можуть не встановлювати касовий апарат.

«Щодо решти представників бізнесу, які обрали спрощену систему оподаткування, то встановлення та застосування РРО обов’язкове з 1 липня 2015 року для  платників єдиного податку третьої групи, а з 1  січня 2016 року для  платників єдиного податку другої групи», – наголосила начальник відділу комунікацій Головного управління ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

За словами посадовця, всі необхідні консультації щодо придбання та налаштування РРО платникам податків нададуть у сервісних центрах.

Нагадаємо, Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» було внесено зміни до Податкового кодексу та Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Метою цих змін є вдосконалення механізму застосування РРО та запобігання можливим порушенням з боку суб’єктів господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки за товари (послуги).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер