<

З 1-го липня 2015-го року платники єдиного податку третьої групи мають застосовувати РРО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:33 | 27.05.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З 1-го липня 2015-го року платники єдиного податку третьої групи у своїй роботі мають застосовувати РРО.

Головне управління ДФС у Волинській області нагадує, що зміни до Податкового кодексу України, внесені Законом України від 28.12.2014 р. № 71-VIII стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій, набирають чинності:

– для платників єдиного податку третьої групи – з 01.07.2015 р.

– для платників єдиного податку другої групи – з 01.01.2016 р.

При цьому, платники єдиного податку другої та третьої (фізичні особи – підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібно роздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратор розрахункових операцій (п.10 ст. 296 Податкового кодексу України).

Платники єдиного податку вказаних груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій, з дати початку застосування  РРО до 1 січня 2017 року звільняються від перевірок з питань дотримання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Наказом ДФС України від 27.04.2015 р. № 302 оновлено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, що містить перелік РРО, дозволених та заборонених до первинної реєстрації – повідомляють фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Шановні платники єдиного податку третьої групи не зволікайте з придбанням, установкою та навчанням персоналу щодо викоритання в роботі реєстраторів розрахункових операцій . Адже, для того, щоб уникнути незручностей в роботі та передачі звітності до органів ДФС, важливо не тільки придбати касову техніку до відповідного терміну, а й успішно ввести її в роботу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок