<

З 1-го червня релігійні організації звільнять від податку на нерухомість

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:59 | 15.05.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Верховна Рада прийняла закон, яким звільнила релігійні організації та засновані ними добродійні заклади від нового податку на нерухомість.

За законопроект № 2226 у другому читанні 14 травня проголосувала більшість народних депутатів від кожної з парламентських фракцій, повідомляє Інститут релігійної свободи, – пише Інститут Релігійної Свободи.

Підготовлена Комітетом з питань податкової та митної політики редакція передбачає доповнення Податкового кодексу України нормою, звільнивши від оподаткування:

“об’єкти нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, та використовуються виключно для забезпечення їх статутної діяльності, включаючи ті, в яких здійснюють діяльність засновані такими релігійними організаціями добродійні заклади (притулки, інтернати, лікарні та інші), крім об’єктів нерухомості, в яких здійснюються виробнича та/або господарська діяльність”.

Таким чином, від оподаткування звільняються лише ті об’єкти нерухомості релігійних організацій та заснованих ними добродійних закладів, які не використовуються для виробничої та господарської діяльності.

“З метою полегшення адміністрування цього податку було враховано поправку про те, що датою набрання чинності цим законом є перше число місяця наступного за місяцем опублікування даного закону”, – пояснила з парламентської трибуни голова Комітету Ніна Южаніна.

У своїх звернення Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала представників різних політичних сил підтримати пропоновані зміни заради створення належних умов для звершення релігійними організаціями свого суспільно-важливого служіння.

Ініціаторами прийнятого законопроекту № 2226 виступили народні депутати Павло Унгурян, Ніна Южаніна та Андрій Шипко за підтримки міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність і здоров’я України».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа