<

З 1 грудня на Волині заборонять ловити раків: штраф складатиме майже 4 тисячі гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:10 | 24.11.2021 / Новини / /
Перегляди
293
/ коментарі 2

На Волині з 1-го грудня 2021-го року до 31-го березня 2022-го року встановлюється заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах.

Про це повідомляють у фейсбуці Волинського рибоохоронного патруля.

«Заборона встановлюється з метою збереження та охорони популяції цього виду біоресурсів під час природного відтворення у зв’язку з виношуванням ікри…

Тому закликаю громадян бути відповідальними, дотримуватися заборони та не порушувати природоохоронного законодавства», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Спарювання та закладка ікри у раків розпочинається за температури води нижче 10°C. Станом на третю декаду листопада температура води у водних об’єктах Волинської області становить 5°C – 8°C.

Такі умови є оптимальними для річкових раків, тому, аби сприяти відновленню їхньої популяції та збільшення їх запасів, у водоймах на території області встановлюється заборона на їх вилов.

Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, Так, компенсація за один екземпляр незаконно виловленого рака становить 3332 грн.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.




коментарів: 2
  1. Ого скільки за pаків! То вже скоро і за щуків з лєбєдями штрафуватимуть. Ловіть поки не пізно

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця